Zagrepčani odabrali: Ovo su najbolje lokacije za pojesti ukusne palačinke

Mirko Jankovic

U prilog činjenici da volimo ugoditi našim nepcima idu i novootvorene palačinkarnice kojih je sve više.

U njima se nude totalno drugačije palačinke od onih koje vam je baka pekla na tavici. Svatko će pronaći nešto za sebe jer je ponuda doista šarolika i nije rezervirana samo na slatko.

Popisali smo najpoznatija mjesta od kojih će vaše nepce zaigrati od sreće, a oči se širom otvoriti od prizora…

Milky Whey

Palačinkarnica Milky Whey u Dankovečkoj u Dubravi te u Španskom na adresi Trg 101 Brigade, prava je adresa za uživanje u prefinim palačinkama.

11349119_737259033075349_406181757_n

Slane i slatke palačinke, voćne salate i prirodni sokovi samo dio su ponude ove odlične i sve popularnije palačinkarnice čiji je interijer također zanimljiv. Naime, stolovi su od obojenih drvenih paleta, sjedala su iz automobila, a terasa je napravljena od šarenih kišobrana. Prostor izgleda totalno recikliran, ali koga briga kad na stol dođe ovakva poslastica. Cijene palačinki (praznih) su od 12 kuna za obične do 17 kuna za proteinske. Svaki prilog se naplaćuje 4 kune, a radno vrijeme je od 10 do 0:00h.

Od jedne ovakve “porcijice” doslovno ne možete hodati, pa preporučamo doći na prazniji želudac.

Choco café

Na adresi Višnjevac 2 smjestio se pravi slatki raj koji neodoljivo podsjeća na bajku o kući slatkiša.

Uz doručak, sladolede iz vlastite proizvodnje i kolače u ponudi imaju i palačinke. Šarmantni ambijent koji podsjeća na prošla vremena i kolači koji vise sa stropa pravo su okruženje za slastan zalogaj. Njihovo radno vrijeme je od 7 do 0:00, a doručak možete gricnuti do 13:00. Uz svaku palačinku dobijete i papirić za nagradnu igru, a možete napisati i svoj komentar. Za najmlađe imaju i dječji kutak. Cijene su slične kao kod prethodno nabrojanih lokala, a porcija nije mala.

Galapagos

Na Horvaćanskoj 31 sigurno ćete zamijetiti ovu dražesnu palačinkarnicu, a nećete moći odoljeti ni opojnim mirisima… a tek okusu!

galapagos

Odličan izbor ukusnih palačinki kojima ćete se uvijek vraćati!

Palačinke su odlične!! Prefine, preukusne, osoblje je ljubazno, uvijek dobijemo palačinke nekoliko minuta nakon narudžbe“, komentar je posjetitelja koji ulaze zaintrigirani i izlaze zadovoljni.

Otvoreni su svakim danom od 13 do 23 sata.

Kava Tava

kava tava

Jedna, jedinstvena i svima dobro poznata palačinkarnica u Tkalčićevoj 12 i naBritanskom trgu 1!

Kava Tava zasigurno će vas pridobiti šarmantnim ambijentom, a pravi užitak počinje prvim okusom odličnih palačinki koje ovo dražesno mjesto nudi! Zavirite u ovu uređenu kućicu svakim danom od 7 sati pa sve do ponoći!

Kava Tava najpoznatija je po palačinkama, no u svom šarolikom izboru nudi i domaći doručak i ručak, a u ponudi imaju sve; od jaja, kobasica, žitarica, müslea do tortilja, salata i shakeova!

Latina

palačinka

Zagrebačke hit palačinke u Savskoj 23a osvojile su Zagrepčane, ali i brojne turiste, a vrata zanimljivog ambijenta ove palačinkarnice otvorena je od 6 do ponoći!

Poseban su hit tzv. zdrave palačinke. 

Iako su intenzivne crne i zelene boje, ove dvije palačinke u sebi ne sadrže umjetna bojila, već zdrave namirnice, kao što su aktivni ugljen i špinat. Aktivni ugljen ima višestruku primjenu, a glavno svojstvo mu je otklanjanje toksina iz tijela, što crnu palačinku čini crnom kraljicom svih palačinki. Zelena palačinka, priprodne je zelene boje dobivene od špinata, koji je nazvan i supernamirnicom zbog svojih svojstava. Uz ovu palačinku i klinci će obožavati špinat.

Bezglutenska palačinka jedna je od najtraženijih te je oduševila sve poklonike zdrave prehrane, kao i sve one koji zbog zdravstvenih razloga od sad mogu slobodno uživati u palačinkama.

Ljetna palačinka Blueberry prepuna je šumskog voća koji svojim koloritom, vitaminima i drugim sastojcima imaju pozitivan učinak za zdravlje i ljepotu, a usto je u ljetnim mjesecima dostupno i svježe. U kombinaciji s palačinkama šumsko voće pun je pogodak za potpuni užitak u ljetnim mjesecima

Na vama je samo da zažmirite i odaberete koju prvu želite posjetiti, mi smo posjetili četiri i nismo se razočarali. Ove ostale planiramo u dogledno vrijeme, a do tada ćemo gledati fotkice i maštati.

Koja je palačinkarnica u Zagrebu vama najdraža?


Komentari