Zagrepčani ga obožavaju: Kultni restoran već je pola stoljeća omiljeno mjesto u gradu

Kod Pere/Facebook

Već pola stoljeća zagrebački restoran ‘Kod Pere’ omiljeno je mjesto među Zagrepčanima. Zašto je to tako možda bi najbolje mogili objasniti naši djedovi i bake kojima je Perin restoran na Šalati bio poput dnevnog boravka još tamo, početkom sedamdesetih.

Kod Pere Miladina skupljala se intelektualna i politička elita poput Savke Dabčević Kučar, Vlade Gotovca, Ede Murtića, ali i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana koji je ondje često zalazio. Domaća prijateljska atmosfera te izniman odnos vlasnika prema gostima, tajni je recept zbog kojega su Zagrepčani oduvijek voljeli gospodina Peru, a zbog čega ga se i danas sjećaju s ljubavlju.

Redoviti Perini gosti bili su i ondašnji studenti kojima Pero nikada nije naplaćivao punu cijenu ručka. Naime, gostima bi naplaćivao prema njihovoj kupovnoj moći, no nitko nikada objed nije preplatio, dapače, događalo se samo da naplati daleko ispod cijene.

Ovaj kultni restoran, svojevrsna zagrebačka institucija, nekada se zvao “Izletište Pri Schlosserovim stubama “, a od 2015., otkako je gospodin Pero Miladin umro, a restoran preuzeo njegov sin, i službeno je preimenovan “Kod Pere”.

Ovo toplo zagrebačko mjesto zasigurno ima najspektakularniji pogled – na krovove Stare Vlaške, a svakodnevno nude tradicionalnu hrvatsku kuhinju, poput patke s mlincima, pašticade, domaćih juha, a komentari posjetitelja dovoljno govore o njezinoj kvaliteti.

“Odlična hrana, susretljivo i srdačno osoblje i pristupačne cijene, a sve to u predivno uređenom lokalu. Fenomenalno”, samo je jedan od brojnih pozitivnih komentara na račun kultnog restorana koji je već pola stoljeća na samom vrhu zagrebačke ugostiteljske scene, a nadamo se da će ondje još dugo i ostati.

 


Komentari