Začarana jaja: Recept koji će oduševiti sve za stolom!

Željko Hlebec

Svi se već naveliko pripremamo za Uskrs koji nam kuca na vrata, a jedna od stvari koja nas najviše zaokuplja ovih dana je blagdanska trpeza, odnosno – nezaobilazna jaja koja ćemo i ovog Uskrsa blagovati u velikim količinama.

U mnoštvu interesantnih recepata, danas smo naišli na jedan koji nas je zaista oduševio! Naime, ovo su naintrigantnija jaja koja ćete vidjeti ovog Uskrsa! Radi se o pisanicama od povrća, za čiju je izradu potrebno malo vremena, volje te ljuska od jajeta koja će vam poslužiti kao kalup. Ovaj zanimljiv recept smo pronašli u Facebook grupi ‘STAROZAGREBAČKI RECEPTI’.

Priprema:

Jajima razbijte vrh, odstranite ljusku na vrhu i iscijedite žumanjak i bjelanjak. Ljusku dobro operiti vrućom vodom. Povrće narežite na kockice i skuhajte u posoljenoj vodi (možete dodati i malo Vegete).

Želatinu pripremiti prema uputi na pakiranju. Povrće ocijediti, ohladiti i prema vlastitoj želji puniti unutrašnjost ljuske jajeta. Zaliti povrće pripremljenom želatinom do vrha, staviti u kutiju za jaja i ostavite na hladnom nekoliko sati (najbolje preko noći) da se dobro stvrdnu. Oprezno oguliti ljusku od jajeta i vaša intrigantna i začarana jaja spremna su za blagdanski stol!


Komentari