Za ‘street sarmu’ više nećete morati čekati Advent: Otvara se bistro s domaćim delicijama

Sarmice u pecivu prvi put su se pojavile na zagrebačkom Adventu 2017. godine te su ubrzo postale veliki hit među sladokuscima.

Prodavale su se u kućici T&T, a čovjek koji stoji iza svega upravo otvara svoj prvi bistro. Fran Ćurković danas nas je dočekao u 66 kvadrata velikom prostoru u Gundulićevoj 13, gdje od ove subote počinje raditi njegov Market.

Prostor jer zamišljen kao mjesto koje preko dana funkcionira kao restoran, a navečer kao bar u kojem možete nešto pojesti uz piće. Radno vrijeme će biti do 23 sata, osim petkom i subotom kada će raditi do 2 ujutro.

Za sama  jela zadužen je chef Marko Ivančević. On je upravo odradio sezonu kao glavni chef u restoranu Moro Beach na otoku Vela Stupa u korčulanskom arhipelagu, a radio je i u popularnom RougeMarinu.

Kao i u kućici, jela u Marketu bit će tradicionalna hrvatska poput pirea, pašticade s njokima, pilećeg paprikaša, Purger burgera s emulzijom od vrhnja, rižota i gregada od brancina. Cijene jela ne bi trebale ići preko 100 kuna, a većina ih je između 40 i 50 kuna. Gosti će također moći izabrati između medium i large porcije.

 

Komentari