(VIDEO) OTKRIJTE VELIKU ŠPIČEKOVU TAJNU: Nakon što ovo pročitate, puno toga će vam biti jasnije

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Donosimo vam recept poznatog chefa Tomislava Špičeka, a radi se o punjenim rebrima. Vikend je pred nama pa smo sigurni da će vam ovaj recept dobro doći. Svečano je ovo jelo kojim ćete oduševiti ukućane, ali i goste. Što razlikuje loše od dobro pripremljenog komada ovog mesa, bit će vam jasno kad pogledate Špičekov recept. Mnoštvo začina, ali i zanimljiva kombinacija namirnica ono je što će ova teleća rebra učiniti posebnima.

Sastojci:
2 kg teletine – rebra
200 g bukovača
3 žemlje ili slična peciva
250 ml mlijeka
1 glavica luka
2 vezice peršina
50 g maslaca
1 žlica krušnih mrvica
2 jaja
1 dl bijelog vina
muškatni oraščić
majčina dušica
ulje
sol
papar

Priprema:
Luk i gljive narežemo na kockice te pirjamo na zagrijanom maslacu po prilici 5 minuta, odnosno dok ne ispari tekućina koju će gljive ispustiti.

Za to vrijeme telećim prsima odvojimo kosti i suvišnu masnoću pa u mesu zarežemo džep. (Ovako pripremljeno meso možemo naručiti kod mesara). U zdjelu sa žemljama narezanim na kockice, dodamo jaja, timijan, naribani muškatni oraščić, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, prelijemo toplim mlijekom, promiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu.

Zatim dodamo pirjane gljive i luk, krušne mrvice i dobro promiješamo. Tako pripremljenom smjesom nadjenemo prsa, čačkalicama ili kuharskim koncem pričvrstimo otvor, položimo u posudu za pečenje, začinimo solju i paprom, prelijemo vrelim uljem, te dolijemo malo vode.

Nadjevena prsa prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, na srednju razinu, po prilici 1 sat. Zatim uklonimo aluminijsku foliju, podlijemo bijelim vinom i pečemo još 30-ak minuta. Pečena teleća prsa izvadimo na radnu površinu narežemo i poslužimo.


Komentari