(VIDEO) Lijep i mirisan štrudel s pudingom od vanilije! Kažu da je bolji od kremšnite!

foto: šta ću kuhat danas?!/fb

Vanil krem štrudla brzo se pravi jer se za izradu  mogu koristiti i gotove kore, a kombinacija dva fila od kojih jedan služi za premazivanje, a drugi za punjenje dobitna je kombinacija kojoj je teško odoljeti.

Štrudla je upečatljiva po tome što okusom nalikuje na kremšnite iako se pravi potpuno drugačije, a rekla bi i mnogo jednostavnije. Zato kad se zaželite kremšnita, a nemate vremena, ovo je pravo rješenje. Za premazivanje između kora koristimo kremu od griza i jogurta koja će dati izdašan okus, a sve punimo pudingom od vanilije. Može li jednostavnije?

A kad se zasitite standardne verzije ovog recepta, poigrajte se i dodajte sezonsko voće u kremu ili pak zamijenite puding od vanilije čokoladnim.

Recept smo pronašli u Facebook grupi ‘šta ću kuhat danas?!’, a sudeći po brojnim pozitivnim komentarima, neće vas iznevjeriti!

Najbolji Štrudel s pudingom od vanilije / SASTOJCI

PRVI NADJEV

3 vrećice vanila puding (111 g=

140 g šećera

1 lita mlijeka

DRUGI NADJEV

3 jaja

prstohvat soli

50 g šećera

200 ml biljnog ulja

100 g pšenične krupice

10 g praška za pecivo

200 ml jogurta

9 kom kore (500 g), eki koriste i po 12 kora

šećer u prahu

PRIPREMA:

Sipajte šećer u posudu s praškom za puding te kratko promiješajte. Od hladnog mlijeka uzmite 18 žlica te pomiješajte sa smjesom pudinga i šećera. Pazite da ne nastanu grudice. Ostatak mlijeka stavite kuhati i kad mlijeko zakuha, maknite ga sa strane. Sipajte razmućenu smjesu, vratite na vatru i kuhajte dvije minute uz miješanje da se dobije gusti puding. Puding prekrijte prozirnom folijom da se ne stvara korica i pustite da se prohladi.

Ako nemate prozirnu foliju, s vremena na vrijeme promiješajte puding da se ne stvori korica.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. U bjelanjke dodajte šećer te istucite u snijeg. U bjelanjke ubacite žumanjke, kratko izmiksajte, pa dodajte ulje i opet promiješajte. Dodajte griz i prašak za pecivo te promiksajte. Na kraju dodajte jogurt i sve sjedinite u homogenu smjesu.

Na podlogu stavite prvu koru. Koru namazažite s 4 do 5 žlica smjese te je prekrijte s novom korom. I drugu koru premažite s istom količinom smjese. Stavite treću koru.

Izvažite 250 grama skuhanog pudinga te ga rasporedite na rub treće kore.

Zarolajte kore u štrudlu te premjestite na protvan prekriven papirom za pečenje. Na isti način zarolajte i ostale štrudle. Bit će ih četiri.

Premažite štrudle uljem te ih stavite peći u zagrijanu pećnicu s ventilatorom na 180 stupnjeva 20 minuta.

Štrudle prvo ohladite na sobnu temperaturu, a zatim stavite uhladnjak. Kad se ohlade, narežite ih na oko 2 centimetra debljine.
Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.

ZABORAVITE NA BRIGU O KALORIJAMA: U ovoj preslasnoj torti od mrkve možete uživati bez nervoze


Komentari