Vau! Brzi i jednostavni recept: Ovaj Fanta kolač je san snova

FOTO: Coolinarka

Zvuči neobično, ali ova kombinacija će vas apsolutno osvojiti. Mi smo isprobali ovaj recept i savršen je. Kolač je mekan, lagan, sladak i punog okusa. Topi se u ustima te je idealan za sve one koji ne vole ni preteške, ni prelagane kombinacije okusa u kolačima. Sami recept nije zahtjevan, a kolač ćete završiti u roku od 45 minuta. Većinu sastojaka, sigurni smo, imate kod kuće, a s malo volje i ljubavi, ova rapsodija okusa će se vinuti u nebo na njihovim krilima.

SASTOJCI

BISKVIT

-6 jaja
-6 žlica šećera
-2 žlice kakaa
-1 dcl ulja
-1 prašak za pecivo

KREMA

-50 dkg sira
-20 dkg šećera u prahu
-1 margarin
-1 vanilin šećer

PRELJEV

-8 dcl Fante
-2 pudinga vanilija
-4 žlice šećera
-1 vanilin šećer

PRIPREMA

BISKVIT

Prvo istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka. Zati izmiksajte šećer i žutanjke zajedno. Brašno, prašak za pecivo i kakao izmiješajte skupa. Zatim postepeno dodajte u žutanjke, miksajući smjesu cijelo vrijeme. Zadnje dodajte dcl ulja. Kuhačom umiješajte snijeg u smjesu. Važno je miješati kuhačom da ne istisnete zrak van.  Pecite u limu na 180 stupnjeva, 20 minuta.

KREMA

Sir i šećer u prahu izmiksajte skupa, dodajte margarin i vanilin šećer te na prethodno natopljeni mlijekom i ohlađeni biskvit, ravnomjerno prelijte kremu.

PRELJEV

Prvo odvojite malo od zadane količine Fante te razmutite puding i šećer. Ostatak Fante stavite kuhati i umiješajte puding. Morate miješati ravnomjerno cijelo vrijeme da s ene naprave grudice. Skuhati dok ne bude srednje gustoće, malo ohladiti i lagano prelijati preko kreme. Stavite u hladanjak da očvrsne prije rezanja.

Bon apetit!

Recept podijelila: Romana Kolarić


Komentari