Trkom na Fuliranje! Kućicu konobe Opat petkom ne smijete propustiti

FOTO: Zagreb.info

Adventsko ludilo već drugi tjedan trese Zagreb, a čini se kako nema kraja odličnoj gastro ponudi. Na Fuliranju, lokaciji Adventa koja se nalazi na Trgu J.J. Strossmayera, smjestila se i kućica konobe Opat sa Kornata koja je posebno zanimljiva upravo petkom. Zašto?

Običaj u kojem se petkom jede riba u Dalmaciji se još uvijek može često naći pa je tako ova otočka konoba toga sjetila i Zagrepčane. Naime, svakoga petka na Fuliranje im se dostavlja specijalna riba koju oni potom pripremaju ispred svih.

”Ponekad je tuna, a ponekad sabljarka. Ovisno o onome što nam dobavljači mogu dostaviti”, u hodu nam govori vlasnik konobe Ante Božikov koji već juri pripremiti roštilj, a oko njegove tune prikuplja se dosta ljudi koji ne mogu dočekati okus ove riblje poslastice.

Na Antinu preporuku probali smo palaćinke iz krušne peći koje su, prema njegovim riječima, toliko popularne u njihovoj konobi da se taj zanimljivi okus odlučili predstaviti i posjetiteljima najljepšeg Adventa u Europi.

I vjerujte, nisu pogriješili! Palačinke su punjene smjesom oraha i meda od kadulje i potom ispred vas pripremljene u malenoj krušnoj peći. Prelivene su slastičarskom kremom od burbon vanilije, a idealno se i slažu uz velik izbor rakija koje Opat poslužuje. Pečenje u krušnoj peći palačinkama je dalo zanimljivu dubinu inače svima poznatog okusa, a vjerujemo kako je kombinacija meda i orasa savršena sjedinjena s kremom od vanilije.

Dobar izbor pića, ukusni deserti i ‘friška riba‘ savršena su adventska kombinacija pa tako ne sumnjamo kako će se u danima pred Božić stvarati dugi redovi, a ljestvica će im biti posebno visoko postavljena upravo na Badnjak kada vjerujemo da će Zagrepčani zaželjeti riblje specijalitete.

Komentari