TRIKOVI ZA SAVRŠENE POHANCE Pripremite hrskavu i sočnu pohanu svinjetinu

Foto: Zagreb.info

Svinjski odresci jedni su od omiljenih komada mesa, a osobito su ukusni kada se ispohaju. Pritom se mogu kombinirati s bilo kojom drugom namirnicom. U nastavku saznajte kako ih pripremiti i otkrijte pomoću kojih trikova ćete napraviti savršene pohance.

Sastojci:

8 svinjskih odrezaka (karea)

2 jaja

5 žlica brašna

8 žlica krušnih mrvica

sol, papar

ulje

Priprema:

Svinjske odreske (kare) operite i istucite da budu tanki. Malo ih posušite.

U umućena jaja dodajte sol i papar, pripremite brašno i krušne mrvice. Odreske stavljajte najprije u brašno s obje strane, potom u jaja te u krušne mrvice. Veoma je važno da ne tapkate i ne pritišćete odreske jer u protivnom neće dobiti savršeno hrskavu koricu kakva bi trebala biti. Za deblju koricu, umočite odreske još jednom u jaja, a zatim uvaljajte u krušne mrvice.

Ako nemate maslaca, pržite ih na zagrijanom ulju. Pripazite, ovi odresci se peku samo nekoliko minuta. Ako želite provjeriti je li odrezak spreman za okretanje, nikako ga nemojte bosti vilicom. Protresite tavu kako biste provjerili lijepi li se meso za nju, a okrećite ga pažljivo bez korištenja vilice.

Kad poprimi zlatnožutu boju, odrezak je spreman za okretanje. Pohanu svinjetinu pecite na zagrijanom ulju, na umjerenoj vatri, pazeći da ne izgori.

Komentari