TRIK ZA SAVRŠENO PEČENI KRUMPIR: Ovom receptu nećete moći odoljeti

Screenshot Youtube

Da bi vaši krumpiri imali hrskavu koricu, a mekanu sredinu, pokušajte ih pripremiti prema receptu slavnog kulinarskog chefa Jamieja Olivera.

On najčešće koristi vrstu engleskog krumpira – Maris Piper, ali vjeruje da je ključno za finiji krumpir staviti ga prvo kuhati u slanu i vruću vodu na desetak minuta, prenosi punkufer.hr.

Komade ocijeđenog i djelomično ohlađenog krumpira Oliver stavlja u lim za pečenje koji je prethodno premazan ekstradjevičanskim maslinovim uljem, maslacem ili pačjom masti. Pritom valja znati da će vam pačja mast zagarantirati najveću hrskavost.

U lim stavlja uvijek samo jedan sloj krumpira kako bi se ravnomjerno ispekli te ih dobro posoli i popapri. Krumpire stavlja peći u zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu.

Potom krumpire vadi iz pećnice, a gnječilom za pire nježno stišće površinu pečenih zlatnih komadića kako bi ih ujednačio.

Tek onda dodaje začinsko bilje. Obično natrga nešto ružmarina, začini ga uljem i octom te doda nekoliko češnja češnjaka. Tu mješavinu prelije preko napola pečenih krumpira te ih ponovo stavi u pećnicu na još 25 do 30 minuta dok se ne ispeku do kraja.

 


Komentari