Top 5 najljepših zagrebačkih restoranskih dvorišta

705
beštija

Gastro portal Kult Plave kamenica popisao je najljepša i najzanimljivija zagrebačka restoranska dvorišta, odnosno terase koje ne gledaju i ne izlaze na ulici.

1. Beštija, Masarykova 11

Ova simpatična hvarska zalogajnica s vibrantnim interijerima oživjela je inače dosadno dvorište u najstrožem centru grada. Hrana je svježa i korektna, a vina dobro odabrana i jeftina, piše Plava kamenica.

beštija

2. Gallo, Hebrangova 34

Možda je najpametnije sjesti na Gallovu terasu pa naručiti buteljki dobrog vina i pokoju kamenicu, ili nešto podjednako jednostavno, piše spomenuti portal.

3. Mali bar i Karijola, Vlaška 63

Karijola je u, inače ružnom dvorištu, uspjela izgraditi jako ugodan zeleni vrt okružen cvrkutom lastavica i kosova, dok je Ana Ugarković, vlasnica Malog bara, na jednom platou te zgrade osmislila neodoljivo ugodnu, diskretnu terasu s malim začinskim vrtom na kojoj sunce ne smeta do tri popodne.

4. Haustor Haus, Masarykova 26

Haustor Haus dobro je uređen, s nekoliko sjajnih fotografija velikih stambenih aglomerata, koji pojačavaju osjećaj napetosti što ga izaziva samo dvorište.

Haustor Haus

5. Dva Goluba, Maksimirska 4

Legendarno dvorište na Kvaternikovu trgu spada među omiljene gostioničarske prostore istočnog Zagreba već više od pola stoljeća. Zeleni, sjenoviti vrt  mjesto je iz kojeg ne želite otići, zaključuje Plava kamenica.Komentari