Top 5 najljepših zagrebačkih restoranskih dvorišta

beštija

Gastro portal Kult Plave kamenica popisao je najljepša i najzanimljivija zagrebačka restoranska dvorišta, odnosno terase koje ne gledaju i ne izlaze na ulici.

1. Beštija, Masarykova 11

Ova simpatična hvarska zalogajnica s vibrantnim interijerima oživjela je inače dosadno dvorište u najstrožem centru grada. Hrana je svježa i korektna, a vina dobro odabrana i jeftina, piše Plava kamenica.

beštija

2. Gallo, Hebrangova 34

Možda je najpametnije sjesti na Gallovu terasu pa naručiti buteljki dobrog vina i pokoju kamenicu, ili nešto podjednako jednostavno, piše spomenuti portal.

3. Mali bar i Karijola, Vlaška 63

Karijola je u, inače ružnom dvorištu, uspjela izgraditi jako ugodan zeleni vrt okružen cvrkutom lastavica i kosova, dok je Ana Ugarković, vlasnica Malog bara, na jednom platou te zgrade osmislila neodoljivo ugodnu, diskretnu terasu s malim začinskim vrtom na kojoj sunce ne smeta do tri popodne.

4. Haustor Haus, Masarykova 26

Haustor Haus dobro je uređen, s nekoliko sjajnih fotografija velikih stambenih aglomerata, koji pojačavaju osjećaj napetosti što ga izaziva samo dvorište.

Haustor Haus

5. Dva Goluba, Maksimirska 4

Legendarno dvorište na Kvaternikovu trgu spada među omiljene gostioničarske prostore istočnog Zagreba već više od pola stoljeća. Zeleni, sjenoviti vrt  mjesto je iz kojeg ne želite otići, zaključuje Plava kamenica.


Komentari