TOP 5 Donosimo mjesta gdje se jede najbolji doručak u Zagrebu

Foto: Instagram

Izašli ste na brzinu iz kuće, niste stigli doručkovati, a dobro znate da je doručak najvažniji obrok u danu? Istražili smo za vas ponudu urbanih, modernih i krativnih mjesta u Zagrebu koja nude raznovrsnu ponudu doručaka. Ima tu svašta i za vegane, za one osjetljive na gluten, ali i za vječne klasičare. Donosimo pet mjesta gdje ćete uživati u zdravom doručku, uz čašu svježe cijeđenog soka i kavu.

Broom44

Ovo je jedno od novijih mjesta u metropoli, o kojem svi pričaju i za koji, pogotovo tijekom vikenda, trebate rezervirati stol. Smješten u samom srcu grada, na Dolcu, Broom44, nudi veganski i vegetarijanski menu. Domaći kolači, zobene kaše, voćni bowlovi, omleti kao savršeni su za započeti dan, uz prefinu Prolog kavu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanja-Ivan Savić (@vanjas_ways)

Melt 

Nedaleko od Brooma44, u Radićevoj ulici, smjetio se Melt. Ovo mjesto naveliko je poznato po zdravoj hrani. Ovisno jeste li raspoloženi za slatko il slano, Melt će za vas imati rješenje za doručak. Granole, acai bowls, tostevi, zobene kaše, samo su dio raznovrsne ponude.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melt (@melt_zagreb)

Bread Club  

Mnogi se Zagrepčani kunu da bolji kruh ne postoji! A gdje su tek criossanti, cruffini, zlevanke, sendviči, cookiji, desetak vrsta kruha. Bread Club možete pronaći na dva dijela grada, u Vlaškoj 27 i u Trakošćanskoj 42.

Jolie Petite Patisserie

Ljupka Mikić Gojić već je odavno mnogim Zagrepčanima postala sinonim za odlične kolače, a među njima svoje su mjesto našli i savršeno osmišljeni doručci. Na Knežiji, u ulici Tina Ujevića 17, sjednite na ugodnu terasu i počastite se s avokado tostom, sendvičem ili quicheom. Ako ste baš u slatkoj fazi, za doručak pojedite kolač!

Eggs Press

Pisati o doručcima, a ne spomenuti EggsPress, bila bi grehota. Restoran smješten u Vlaškoj 81a, nudi jaja pripremlja na sve moguće načine. Ako niste prevelik ljubitelj jaja, ili ste možda na njih alergični, nije drama. EggsPress nudi i tosteve, granole i razne salate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eggspress (@eggspresszg)

Komentari