TO JE ZAPRAVO DOBRO Peče li vas jezik dok jedete ananas?

Za bromelin možda i niste čuli, ali kada čujete njegove benefite za vaš organizam, vjerujemo da ćete ga zavoljeti. Bromelin je enzim koji se nalazi u ananasu koji ima važnu zadaću razgradnje proteina u procesu metabolizma.

Proces razgradnje proteina započinje već kada osjetite peckanje na jeziku. Jednostavnije rečeno, dok vi jedete ananas, on ubrzava vaš metabolizam. Bromelin uz ovaj zadatak ima i jaka protuupalna svojstva te je zbog toga koristan protiv bolova i oteklina, stoga nije čudno što ga koriste brojni vrhunski sportaši. Pomaže u razgradnji hematoma i skraćuje vrijeme ozdravljenja i intenzitet boli nakon operacije ili sportske ozljede.

Uz to, pomaže u zacjeljivanju rana i opeklina. Uspješan je također i u borbi protiv žgaravice, raznih smetnji u želucu i proljeva uzrokovanih bakterijama. S ananasom u borbu protiv celulita S obzirom na to kako je bromelin izvrstan u razgradnji proteina bitan nam je savjetnik u borbi protiv celulita i pomoć kod mršavljenja. Medicinsko-kozmetički brend High Care otišao je dalje i formulirao je
Ananas Fizzy – šumeće tabletu s okusom ananasa koje sadrže:
Bromelin koji pomaže u razgradnji proteina
L-carnitin koji pomaže u razgradnji masnoća
C vitamin koji potiče proizvodnju prirodnog kolagena

 

Komentari