TEŠKO DA ĆETE IM ODOLJETI KADA VAS UHVATI GLAD Donosimo top 5 najboljih pizzerija u Zagrebu

Pixabay

Jede vam se pizza, a ne znate gdje pripremaju najbolje? Mi smo vam olakšali posao, obišli mnoge pizzerije i odabrali top 5 mjesta u Zagrebu gdje pripremaju najneobičnije i najukusnije domaće pizze.

1. Public Handmade Pizza & Food, Tomislavova, Voltino naselje

Mišljenja smo da je ovo najmodernije uređena pizzeria u Zagrebu. Kako Voltino naselje nije jedno od “veselijih” u Zagrebu, ovaj prostor odiše pozitivnom atmosferom. Stoga, ne čudi nas što je ovo mjesto uvijek puno i traži se stol više.  Pizzu peče jedna od učenica  O’Harina Marina Vanjka. Public ima i vrlo korektan gastronomskih meni, s vrlo dobro pečenim biftekom.

Facebook/Bistro&Pizzeria Public

 

2. Karijola, Vlaška i Kranjčevićeva

Karijola je nešto sasvim posebno. Kako se nalazi na idealnoj lokaciji, rijetko kada se dogodi da se predvečer koji stol nađe prazan. Nas je oduševila svojom ponudom tankih pizza s hrskavim rubovima punim velikih mjehura. Posebni spcijalitet koji oduševljava goste je i  uvođenje male pizze za sve one koji ne mogu pojesti veliku ili je nemaju s kime podijeliti.

Facebook/Karijola pizzeria

 

3. O ‘Hara Ul. Ivane Brlić Mažuranić 1B, 10090

Prema mišljenju Zagrepčana trenutno najbolja pizza u gradu. Profesionalci su u svom poslu i stvarno znaju ispeći – pravu napuljsku  pizzu. Vlasnik ove pizzerije želi postići savršen okus pizze kakvu je probao jednom prilikom u Napulju,a sudeći prema gužvama koje u njihovom lokalu vladaju i brojnim natjecanjima, nagradama i priznanjima, to mu polazi za rukom.

Facebook/O’Hara Zagreb

 

4. Chello, Kaljska ul. 14, 10000

Chello u Španskom idealno je mjesto za one koji žele otkriti i razne utjecaje jer, kako i sami kažu, oni su pizzerija iz druge galaksije. Ovdje je posebna ponuda njihova pržena pizza calzone koju krase nadjevi od klasičnog sa šunkom i sirom do umaka bolonjez s mozzarellom i mnogih drugih. Karakteristična je po tome što se peče u dubljoj okrugloj posudi te ima deblji sloj sastojaka od uobičajenih pizza.

Instagram/Anela Conary

 

5. Stara Sava, Savska cesta 208, 10000

Stara Sava nastala je 1987. godine kao kavana te se do danas razvila u jednu od najpoznatijih pizzerija u Zagrebu, a i šire. Ime je nastalo kao spoj blizine rijeke Save i starog Gradskog kupališta “Sava”, koje je izgrađeno 1928. a 1996. godine je u potpunosti izgorjelo. Od ponude pizze tu možete pronaći pizzu s plodovima mora, vegetarijansku na integralnom tijestu i s vratinom.

Instagram/Marija Prpa


Komentari