‘SVE U JEDAN’: Jedini recept za ajngemahtec koji će vam ikada trebati!

Screenshot Youtube

Popularno zagrebačko jela uistinu i jest ono što mu ime govori- ‘sve u jednom’. Govorimo o svima pozantoj gustoj juhi s mnogo povrća i malo mesa. O vašim preferencijama ovisi i gustoća. Uživajte u ovom slasnom receptu!

 

 

1. Želuce narezati na ploškice, korjenasto povrće oguliti i narezati na ploškice, luk nasjeckati na sitne kockice. Ako se koristi smrznuti grašak, blanširati prema uputi na pakiranju.

2. Nasjeckati luk i popržiti ga na ulju dok ne postane staklast. Dodati mljevenu slatku papriku i promiješati da se sjedini.

3. Dodati želuce i jetrica i uz miješanje dinstati dok svo meso sa svih strana ne dobije smeđu boju. Posoliti i popapriti po želji. Dodati korjenasto povrće i dalje dinstati u pokrivenom loncu uz povremeno miješanje. Po potrebi podliti toplom vodom. Prije nego povrće sasvim omekša dodati grašak i još malo prodinstati.

4. Kad je povrće mekano doliti u lonac vruće vode do željene količine i pustiti da zavri. Za to vrijeme umiješati noklice od jajeta, brašna (ja pomiješam i oštro i glatko), malo soli i vode. Smjesa mora biti gusta da u “plopovima” pada sa žlice.

5. Kad juha uzavre, kratko vrijeme držati žlicu u kipućoj juhi da se spriječi ljepljenje tijesta te njome zakuhati noklice. Noklice kratko prokuhati.

6. Gotovo jelo obilato posuti sjeckanim svježim peršinom.

7. Ovako pripremljena juha može stajati 2-3 dana u frižideru ili se dio može smrznuti za neki drugi put. Napominjem da se do drugog dana prilično zgusne pa ju je po potrebi potrebno razrijediti vodom.


Komentari