Zagrepčani su ludi za njom: Jedna od najstarijih slastičarnica u gradu

FOTO: Facebook/ Silva Vretenar /‎Zagreb - Kakav je bio nekada (SLIKE, VIDEO)

Slastičarnica “Jakšić” ima dugu tradiciju u izradi vrhunskih slastica.

Uz brojne slastičarnice po gradu, jedna još uvijek čuva dugu tradiciju. Slastičarnica ‘Jakšić’ jedna je od najstarijih zagrebačkih slastičarnica. Najviše je poznata po ukusnim kremšnitama i toplim, mirisnim štrudlama.

FOTO: Facebook/ Silva Vretenar /‎Zagreb - Kakav je bio nekada (SLIKE, VIDEO)
FOTO: Facebook/ Silva Vretenar /‎Zagreb – Kakav je bio nekada (SLIKE, VIDEO)

Nalazi se u ulici kralja Zvonimira 30 i prava je zagrebačka slastičarnica. Građani najviše vole njihove kremšnite a neki su posebno pohvalili krafne koje su nazvali ‘pravim domaćim’.

U tijestu njihovih krafni osjeća se rum, a bogatstvo marmelade kojom su punjene lansiralo je ovu slastičarnicu na poziciju lokacije s najboljim krafnama u Zagrebu. Doduše, za jednu krafnu kod Jakšića ćete izdvojiti 7 kuna, no sugrađani tvrde da je cijena u skladu s okusom i kvalitetom.

Facebook/Slastičarna Jakšić
Facebook/Slastičarna Jakšić

Zanimljivo je i da su upravo krafne važnu ulogu odigrale u povijesti ove slastičarnice koja se prvotno zvala Kovačić po prvom vlasniku. U svojoj knjizi Pont Neuf, Željko Senečić navodi kako su se tada tamo prodavale štrudle od jabuka, sira, torte… sve do trenutka kada je mršavi dečko iz kuhinje donio pladanj netom ispečenih krafni. Tom dečku prezime je bilo Jakšić.

Cijene u slastičarnici su povoljne, pa u vrhunskoj Kremšniti možete uživati za samo 10 kn.

FOTO: Slastičarnica Jakšić
FOTO: Slastičarnica Jakšić


Komentari