ZAGREB KAKAV JOŠ NISTE VIDJELI: Remek-(d)jelo vrijednih i kreativnih ruku naših dama (FOTO)

FOTO: Masha & Lada / Facebook

Povodom dolaska Buddyja Valastra, zvijezde TLC kanala i jednog od najprepoznatljivijih televizijskih lica na svijetu, organizirano je veliko natjecanje u pripremanju i dekoriranju najljepše hrvatske torte.

Na natjecanje su se mogli prijaviti svi zainteresirani u timu od dva člana. Stručni tim je od top 10 torti izabrao 3 najljepše koje su bile izložene 17. listopada u City Centru One West, kada je slavni Cake Boss u Zagrebu je posjetio obožavatelje iz Hrvatske na druženju.

Dvije zagrebačke dame – Masha i Lada – ušle su u top 10 na izboru najljepše torte Hrvatske, no nisu uspjele ući u top 3, unatoč prekrasnoj torti koja je dirnula brojne građane toplom pričom i divnom kreacijom.

Torta kojom su kreativne Masha i Lada prošle u top 10 najljepših torti prikazuje Zagreb kroz Gornji i Donji grad, katedralu, tramvaj i uspinjaču – pravo umjetničko djelo vrijednih i kreativnih ruku zagrebačkih dama!

Iako svojom drugom tortom naziva “Letter to God” nisu ušle u hrvatski top 3, no bila je dovoljno dobra za svjetski Daily top 3!

FOTO: Masha Barbir / Facebook
FOTO: Masha Barbir / Facebook

Masha je na svom Facebook profilu objasnila da je tema bila slobodna, ocjenjivao se estetski dojam, a žiri se u ovom krugu sastojao od jedne slastičarke, food novinarke i djevojke iz PR-a. Za pripremu torte natjecateljice su imale samo jedan dan vremena, a sam radni dio natjecanja sastojao se od 3 bloka; prva dva po 45 minuta i završni od 30 minuta.

Detalj na torti koji je posebno dirnuo građane na društvenim mrežama bile su nožice u snijegu, prstić na nozi koji viri i pismo upućeno Bogu.

FOTO: Masha / Facebook
FOTO: Masha / Facebook

Ono što je djevojke odvelo u top 10 najljepših hrvatskih torti bila je ona koja je prikazala Zagreb u malom. Tako su Masha i Lada kroz razrađene detalje prikazali Zagreb kroz Gornji i Donji grad, katedralu, tramvaj i uspinjaču – pravo umjetničko djelo vrijednih i kreativnih ruku zagrebačkih dama!


Komentari