UKUSNA ROLADA ZA VITKU LINIJU: Slastica bez glutena i laktoze

youtube.com

Iako se ljeto bliži kraju to ne znači da se možemo prestati brinuti o svojoj liniji.

Već i ptice na granama znaju da se vitko tijelo ne gradi u teretani već doma, za kuhinjskim stolom. Dakako, tjelovježba je bitna, ali puno je bitnije ono što unosimo u svoj organizam. Ova rolada savršena je slastica za sve koji vole slatko, a ne žele one tvrdoglave kilograme koji dolaze s kolačima.

POTREBNO:

4 jaja
50 grama mljevenih oraha
stevije po ukusu
1 konzerva kokosovog mlijeka (400 ml)
40 grama kokosovog brašna (ribani kokos)
1 žlica nezaslađenog kakaa
1 žlica kokosovog ulja

PRIPREMA:

Posebno istucite čvrst snijeg od 4 bjelanjaka s prostohvatom soli. U drugoj posudi umutite 4 žumanjka sa steviom. Dodajte 50 grama mljevenih oraha. Dodajte ulupane bjelanjke i lagano imiješajte i prebacite u kalup za pečenje, obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva, 12 do 15 minuta. Vruć biskvit istresite na kuhinjsku krpu i zamotajte u roladu.

Dok se biskvit pekao, konzervu kokosovog mlijeka morala se hladiti u hladnjaku. Kada se ohladila, lagano žlicom odvojite kremasti dio. Izmjerite 180-200 grama. Dodajte kokosovo brašno i steviu do željene slatkoće. Kremu na kratko stavite u hladnjak.

Na laganoj vatri kratko rastopite kakao, 1 žlicu kokosovog ulja i steviju. Biskvit premažite kremom od kokosa i premažite preljevom od kakaa. Smotajte roladu i ostavite da odstoji u hladnjaku nekoliko sati.


Komentari