U ZDRAVLJE! Čaroban odnos vina, sporta i zdravlja

FOTO: Lollipop

Najveća elita svjetskog skijanja uživala je u vrhunskim vinima Feravina, ponosnog sponzora sljemenske utrke Snow Queen Trophy 2017.

Da vino itekako pozitivno utječe na zdravlje otkrila su istraživanja još u prošlom stoljeću. Stoga ne čudi činjenica da sportaši uz dobar obrok vole popiti čašu vrhunskog vina. A da naši najbolji sportaši uživaju u najboljem vinu pobrinulo se Feravino, ponosni sponzor Hrvatske skijaške reprezentacije i Hrvatske rukometne reprezentacije.

Iz srca Slavonije

Na prošlotjednoj sljemenskoj utrci „Snow Queen Trophy“ 2017., te revijalnoj utrci na glavnom zagrebačkom trgu, najveća elita svjetskog skijanja uživala je u vinima ovog poznatog proizvođača iz srca Slavonije.

U Platinum Club šatoru u ciljnoj areni na obje sljemenske utrke, uz hvaljeni pjenušac Virtuo, kušala su se tri vrhunska vina ovog poznatog proizvođača iz srca Slavonije – svježa, lagana cvjetna i mirisna bijela Graševina Dika 2015, elegantna crna Frankovka Dika 2015., te gusti i topli Syrah Miraz 2012., neprobojne rubinsko crvene boje i izražajnog senzibiliteta.

FOTO: Lollipop
FOTO: Lollipop

Pozitivan utjecaj na zdravlje

„Umjerena konzumacija vina iznimno pozitivno utječe na zdravlje i kardiovaskularni sustav.

Međutim, postavlja se pitanje što znači umjereno piti?

Kod muškaraca je to konzumiranje 25 do 40 grama alkohola dnevno, a kod žena nešto manje. Drugim riječima tri decilitra vina kod muškaraca, a 1,5 decilitar kod žena“, kaže prof. Boban, i ističe da je jedna čaša crnog vina ekvivalent sedam čaša narančinog soka, 20 čaša jabučnog soka ili deset čaša bijelog vina.

Na prvi pogled moglo bi se učini da je crno vino zdravije, no dugoročni rezultati još nisu posve jasni. Ponovimo još jednom – crno ili bijelo, svejedno je, sve dok se pije uz jelo i umjereno.

U zdravlje!


Komentari