KRALJ SLATKIŠA: Recept za domaći Kinder Maxi King

Screenshot / Youtube

Ovo će razveseliti slatkoljupce.

Kinder Maxi King omiljena je poslastica mnogih, a vi ga možete napraviti u domaćoj verziji. Uz malo truda i volje dođite do poznatog okusa, evo što vam je potrebno:

Sastojci:
130g šećera
130ml slatkog vrhnja, ne biljnog!
prsohvat soli
20+10g maslaca
aroma vanilije

Krema:
250ml slatkog vrhnja
100g kiselog vrhnja
20g šećera u prahu
20g mlijeka u prahu
70g bijele čokolade
4 listića želatine
2 žlice meda
vanilija

Bijela glazura
230g bijele čokolade,
1 žličica ulja

Posip
prženi sjeckani bademi, lješnjaci i cornflakes (količinu dozirajte po završetku)

Priprema:

Stavite šećer u dublju tavu (bolje ako je tava svijetle unutrašnjosti, u crnoj ćete teško moći odrediti boju koju je postigao karamel) i zagrijavajte ga miješajući dok se ne počne topiti. Prestanite miješati i pričekajte da se sav šećer otopi, evenutalno okrećući tavu. Šećer treba postići tamno zlatnu boju. Nemojte prepržiti šećer jer će onda biti gorak.

U manji posudu ulijte slatko vrhnje s 20g maslaca i kuhajte sve dok se šećer u prethodnoj tavi ne karamelizira, ako bude prskalo smanjite vatru. Kada se šećer karamelizira u tu tavu dodati 10g maslaca i prsohvat soli, vaniliju, promješati, vratiti opet na vatru i uliti slatko vrhnje.

Kuhati na srednje jakoj vatri dok se ne zgusne, provjeriti na ledenom tanjurići ili staviti malo karamele u zamrzivač, ne smije biti tekuća nakon smrzavanja. Zatim smjesu izlijte na papir za pečenje dimenzija cca 18x30cm i sve lijepo zagladite i dobro ohladite. Ovo se može napraviti i večer prije nego što želite raditi desert.

Potopite želatinu.Umutite slatko vrhnje s kiselim do čvrste mase. Pred kraj dodajte mlijeko u prahu, a skroz na kraju med, vaniliju, šećer i bijelu čokoladu, te otopljenu želatinu.

Na papir za pečenje dimenzija cca 18×30 cm razmažite pola slatkog vrhnja i staviti da se dobro ohladi, može i u zamrzivaču. Kada se ohladi preko stavitE karamelu zajedno s papirom za pečenje i pažljivo ga odlijepite, pa nanesite drugi sloj kreme.

Posip & glazura

Pomješajte jednaku količinu prženih sjeckanih badema, lješnjaka i cornflakesa.

Za glazuru otopite čokoladu i ulje. Malo preliti preko bijele kreme i zagladiti, te posuti sa malo posipa. Kada se to ohladi (u hladnjaku) vrelim nožem uronjenim u toplu vodu rezati željene oblike i sve spremiti opet u hladnjak, vadit ćete jedan po jedan.

Na pleh za kolače stavite jedan komad deserta tako da glazura bude okrenuta na dojnju stranu. Preliti sa svih strana čokoladom i posuti posipom. Slagati ih na papir za pečenje i hladiti.

Trud se konačno isplatio – uživajte! :)


Komentari