Jeste li već isprobali novu čokoladnu deliciju?

Dorina Macarons jedinstvena fsu rancuska delicija u omiljenoj Kraševoj čokoladi.

Macaroni, francuski sitni kolačići intenzivnih boja i prepoznatljive, pjenaste teksture, kultni su slastičarski proizvod i ujedno jedna od najpopularnijih slastica na svijetu. Premda su naizgled jednostavni za pripremu, proces je to koji zahtijeva veliko slastičarsko umijeće – a tom su zadatku dokazano dorasli Kraševi znalci koji su to pretočili u novu, vrhunsku Dorina Macarons čokoladu.

Dorina Macarons vanilija 100g

Kraševa paleta Dorina Macarons sastoji se od tri mliječne čokolade s dodatkom obojenog vafla i šarenih komadića macarona u kremi. Svaku kockicu Dorina čokolade čini kombinacija čokoladnog i mliječnog punjenja koja se stapa s tri okusa – jagodom, vanilijom ili pistacijom. Osim egzotičnog i inovativnog okusa macarona, posebnost ovih čokolada je i u njihovom originalnom izgledu – svaki okus popraćen je drukčijom boja vafla. Tako se zeleni vafli vežu uz ukusnu pistaciju, ružičasti uz svjež okus jagode, a žuti uz klasični okus vanilije. Osim približavanja mlađim ljubiteljima slastica, koje će ove vesele čokolade zasigurno posebno oduševiti, Dorina je novom paletom još jednom potvrdila svoje mjesto lidera u inovacijama na regionalnom tržištu.

Dorina Macarons jagoda 100g

 

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Riječ ‘macarons’ izvorno potječe od talijanske riječi ‘maccheroni’, preciznije, od njezine venecijanske inačice ‘maccarone’, što bismo preveli kao ‘fina, nježna tjestenina’. Macaroni su nastali u Italiji, a osmislila ih je talijanska plemkinja i francuska kraljica Katarina de Medici u suradnji sa svojim osobnim slastičarom za prigodu njezina vjenčanja za Henrika II., 1553. godine.

Prvotno su macaroni bili jednostavni kolačići od bademova brašna, šećera i bjelanjka. Macaroni su se na suvremeni način počeli izrađivati tek početkom 20. stoljeća, kada su i dobili svoj prepoznatljivi izgled. Ideje koja je donijela revoluciju u svijet slastica prvi se sjetio unuk slavnog Louisa-Ernesta Laduréea, čije ime s ponosom nosi kultna pariška slastičarnica kada je povezao dva macarona sa čokoladnom kremom. Od tog su vremena francuski macaroni nacionalno priznati u cijeloj Francuskoj te su već desetljećima najprodavaniji kolačići u tamošnjim slastičarnama.[/box]

Obožavatelji macarona će uživati u novim čokoladama Dorina Macarons, koje se tope u ustima i prava su delicija za sve one koji obožavaju slatko. Detalje o svim okusima možete pronaći na linku.

Novo iz Kraša - Dorina Macarons


Komentari