DOMAĆI KIT KAT: Rastopite nepca u slatkom užitku

Obožavate  Kit Kat čokoladice?

Mi vam predlažemo da napravite domaći Kit Kat koji je izvrsnog okusa. Uvjereni smo kako bolju verziju od ove nećete probati!

SASTOJCI

jedna kutija krekera (važno je da budu u obliku kvadrata)

jenda šalica maslaca

2 šalice krekera ili keksa u mrvicama (koji je zaslađen medom)

1 šalica smeđeg šećera

1/2 šalice bijelog šećera

1/2 šalice punomasnog mlijeka

2,25 šalice čokoladnog mlijeka

1 šalica kikirikija

1.5 šalica neke druge sjemke poput indijskog orašćiča i slično

200g mliječne čokolade, najbolje je koristiti nesstle čokoladu jer ima sličan okus

PRIPREMA

Manji protvan premažite uljem i poredajte krekere. U tavici ili zdjeli istopite maslac i postupno dodajte mlijeko i šećer te pustite da prokuha. Kada prokuha dodajte mrvice keksa ili krekera i kuhajte 5 minuta neprestano miješajući.

Kada ste skuhali tu kremu, polovinu posipajte preko krekera, pa poredajte još jedan sloj krekera. Ostatak kreme posipajte po drugom sloju krekera te poredajte još jedan sloj krekera. Slažite krekere pažljivo jedan na drugi. Ostavite da se ohladi, pa stavite u hladnjak da se stegne.

Rastopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici ili pomoću pare. Kikiriki i druge sjemenke po želji isjeckajte na male komadiće i dodajte ih u rastopljenu čokoladu.(Originalni Kit kat se pravi od kikiriki putera u čvstom stanju kao i butterscotch chips-a koje je malo teže pronaći kod nas. Ako uspijete samo njih rastopite i premažite gorni sloj. Pred ovoga možete koristiti ekstrakt kikiriki putera ili butterscotch-a – koji je zapravo alterantiva čoladi, a pravi se od smeđeg šećera, vanilije kreme, putera, kukuruznog sirupa i sl).

Premažite čokoladom gornji sloj krekera, a zatim prerežite sve na željenu veličinu nakon što se ohladi do sobne temperature.

Uživajte u Kit Katu i ne zaboravite ovaj fantastičan recept podijeliti sa svojim prijateljima! Uslast!


Komentari