‘Sisanje češnjaka’ ojačava imunitet: Otkrijte zašto trebate jesti ovu zdravu namirnicu

Pixabay

Jedno od općepoznatih čuda narodne medicine je češnjak. Vrlo je često u mnogim kuhinjama na popisu najomiljenijeg začina, zbog poboljšanog okusa koji daje hrani. Mnogo je razloga zašto biste se trebali odlučiti na konzumaciju ove namirnice. Naime, češnjak ima odlična antibakterijska svojstva, čisti krv, pomaže u sagorijevanju masnoća i detoksikaciji. Štiti nas u vrijeme epidemija gripa i viroza, jer nevjerojatno ojačava imunitet. Koristan je kod anemije, a potrebno je spomenuti da pomaže kod bolesti bubrega i mjehura.

U kineskoj se medicini češnjak koristi za potpuni oporavak organizma. Kod Kineza je uobičajena praksa uzeti mali režanj češnjaka i držati u ustima barem 30 minuta (kao žvakaću gumu primjerice). Efekt ‘sisanja češnjaka’ zaista je zapanjujući. Slina, zajedno s hranjivim korisnim tvarima dospijeva u krv, čisti krvne žile i limfu.

Svima su već poznate blagotvornosti češnjaka, no još je svima poznatiji i zadah nakon konzumiranja istog. Ako se ni nakon pranja zubiju ne možete riješiti neugodnog mirisa, pomoći će grickanje sirove jabuke, listova mente ili peršina.

Komentari