Sezonska večera: Iskoristite najbolje od prirode i napravite punjene patliđane na mediteranski!

Za kraj tjedna imamo odličan prijedlog. Pošto ste se za nedjeljni ručak vjerojatno već dobro najeli, na redu je za mnoge laganija večera.

Patlidžani su ovih dana preplavili tržnice i vrtove, a puni su ih i supermarketi. Ako ne znate što bi s ovim povrćem zanimljivog izgleda i boje, mi imamo odličnu ideju!

Probajte napraviti punjene patlidžane s mediteranskim šmekom! Većinu sastojaka vjerojatno imate u svom hladnjaku, a po patlidžane još stignete! Kod ovog recepta je genijalno što je on podložan brojnim varijacijama, a svaki puta ispadne fantastično!

Iako u njega ne ide meso, možete dodati malo pečene pa rastrgane piletine, ili neku mljevenu varijantu. No, vjerujemo kako ćete s izvornim receptom osvojiti čak i najveće ljubitelje mesa!

Sastojci za 2 osobe:

2 srednja do veća patlidžana
2 srednje rog paprike
1/2 šalica maslina
1 veća rajčica
40 dkg parmezana
1 manja glavica luka
3 češnja češnjaka
1/2 žličice origana
1/2 žličice timijana
1/2 žličice bosiljka
1 pakovanje mozzarelle

Priprema:

Patlidžane prerežite na pola po dužini te ih izdubite. Posolite ih s obije strane, pa pričekajte da puste višak tekućine. Obrišite ih papirnatim ručnikom, posolite, poparite, poprskajte s malo ulja, te stavite na lin za pečenje i pecite 10 minuta na 180C.

Luk i papriku narežite na sitne kockice pa pirjajte nekoliko minuta na malo ulja. Meso patlidžana koje ste uklonili narežite na sitne kockice, pa dodajte u tavu i pirjajte pet minuta. Dodajte sitno sjeckani češnjak, narezane masline te rajčicu narezanu na manje kockice. Pirjajte sve još 3 minute pa prebacite u posudu da se malo ohladi. Na kraju umiješajte parmezan i začine, pa smjesom napunite patlidžane.

Mozzarellu narežite na ploške i položite na vrh patlidžana. Sve možete posuti s još malo parmezana. Stavite u pećnicu pa pecite 30 minuta na 180C.


Komentari