Senzacija iz Burger Kinga oduševila nas je na prvi griz: Sendvič bez mesa s okusom mesa novi je hit na tržištu

FOTO: Promo

Sendvič kojeg su svi čekali – Burger Kingov Rebel Whopper – konačno je stigao u Hrvatsku. Rebel Whopper prvi je proizvod lanca Burger King isključivo na biljnoj bazi, a njegova posebnost jest što umjesto mesa koristi pljeskavicu biljnog podrijetla, te pritom zadržava poznati okus najpoznatijeg Burger King proizvoda, Whopper sendviča.

S više od 2.500 restorana koji simultano lansiraju Rebel Whopper u 25 zemalja, ovo je jedno od najvećih Burger King lansiranja u povijesti, čime lanac postaje najveći distributer burgera biljnog podrijetla na području Europe.

Najnoviji sendvič koji će se pridružiti kraljevskoj liniji sastoji se od sočne pljeskavice na bazi soje, pečene na otvorenom plamenu, posute svježe narezanim rajčicama, svježom salatom, kremastom majonezom, kečapom, hrskavim kiselim krastavcima i narezanim svježim lukom na tostiranom pecivu sa sezamovim sjemenkama. Pljeskavice, pečene na poznatom Burger King brojleru, imaju svu finoću okusa koji proizlazi iz pečenja na plamenu, a po kojem je poznat najpopularniji Burger King sendvič – Whopper.

FOTO: Promo

Kušali smo novi sendvič: Razlike nema!

Kako bismo se zaista uvjerili u ovo čudo koje je izašlo iz Burger Kingove tvornice, provjerili smo je li ovaj sendvič zaista takav kakvim ga poznati lanac brze hrane predstavlja. Nakon što smo isprobali ovaj novitet, bilo nam je potpuno jasno zbog čega je toliko hvaljen. Naime, okus novog burgera, Rebel Whoppera, uopće se ne razlikuje od njegovog starijeg brata, koji je planetarno popularan.

Jednako sočan i fin, ovaj će vas burger osvojiti na prvi griz, a komentari na ovu senzaciju bili su svi odreda pozitivni. Iako će vam zakleti ljubitelji mesa govoriti kako postoji razlika između pravog mesa, i onog napravljenog na bazi soje, Burger King je u ovom slučaju pomaknuo sve granice te napravio nešto što može stajati ‘rame uz rame’ najboljim pljeskavicama koje lanci brze hrane imaju u svojoj ponudi, a koje su napravljene od čistog mesa.

Whopper je zvijezda, a Rebel Whopper to tek treba postati. Sudeći prema onome što smo kušali – trebat će mu jako malo vremena da osvoji srca ljubitelja brze hrane te postane još jedan top proizvod na meniju Burger Kinga.

Sendvič se razvijao neko vrijeme

Rebel Whopper razvijao se neko vrijeme, a Burger King je za proizvodnju fine pljeskavice biljnog podrijetla, ali originalnog Whopper okusa, sklopio partnerstvo s poznatim nizozemskim proizvođačem The Vegetarian Butcher, koji je zaslužan za proizvodnju bezmesne pljeskavice Rebel Whoppera. Dva brenda zajedno stvorila su proizvod koji bi mogao zauvijek promijeniti industriju brze hrane.

“Uvjereni smo da je Rebel Whopper sendvič kojeg su svi čekali jer pruža vrhunsku pljeskavicu na bazi žitarica, pritom koristeći nadgradnju ikonskog Whopper sendviča. Uzbuđen sam što ćemo, umjesto objašnjavanja, prepustiti da se sami uvjerite u Rebel Whopper kvalitetu i raduje nas vidjeti mogu li naši vjerni gosti osjetiti razliku!”, izjavio je David Shear, predsjednik Burger Kinga za EMEA-u.

“Rad s Burger Kingom na razvoju Rebel Whopper sendviča bio je nevjerojatan i jedva čekamo da svi gosti Burger Kinga uživaju u tome”, rekao je Jaap Korteweg, osnivač tvrtke The Vegetarian Butcher.


Komentari