SATARAŠ – KRALJ LJETNOG STOLA: Iskoristite najmirisnije paprike i rajčice za prefini ručak

Pinterest

Nema ljeta bez slasnog sataraša, pa iskoristite sezonske namirnice za super ručak.

Sastojci:
2 veća crvena luka
4 žute paprike
4 zelene paprike
6 rajčica
suncokretovo ulje za prženje
sol
papar

Priprema:
Najprije treba pripremiti rajčice da biste im kasnije lakše ogulili kožicu. U veću posudu na štednjaku stavite vodu da proključa. Za to vrijeme rajčicama zasijecite kožicu na četiri jednaka dijela. Kada voda proključa, maknuti je sa strane te u nju oprezno staviti rajčice. Ostavite ih u vodi dok se drugo povrće čisti i reže.

Ogulite oba crvena luka pa ih narežite na ploške. Zatim žutim opranim paprikama uklonite sjemenke te ih narežite na trakice. Na isti način pripremite i zelene paprike. Zatim izvadite rajčice iz vode te im uklonite kožicu i narežite ih na kockice. U veću posudu ulijte ulje za prženje i pustite ga da se zagrije. Stavite luk i pržite ga 10-ak minuta na srednjoj vatri uz miješanje.

Zatim ubacite žutu pa zelenu papriku. Dobro izmiješajte, poklopite i pustite da krčka 15 minuta. Zatim u posudu dodajte narezanu rajčicu te uz povremeno miješanje pustite da kuha oko 30 minuta. Za to vrijeme tekućina u satarašu će se reducirati. Potkraj kuhanja posolite i popaprite po ukusu i kuhajte još 5 minuta.

Komentari