RUČAK GOTOV ZA 15 MINUTA: Slijedite ovih 7 savjeta i uvjerite se kako je moguće

pixabay.com

Ovi će vas savjeti dovesti do brzinskog ručka, pokušajte.

U stisci s vremenom ponekad mnogi ostaju bez ideje o tome što skuhati za ručak. Ipak, svima je jasno da je kod kuće pripremana hrana najbolja (često i najekonomičnija). Donosimo nekoliko savjeta koji će ubrzati postupak pripremanja vašeg ručka:

1. Ubrzajte kuhanje tjestenine tako da u kuhalu prethodno zakuhate vodu koju potom prebacite u lonac u koji potom dodate tjesteninu.

2. Kada vam u receptu treba maslac sobne temperature, naribajte ga i puno će se brže otopiti, odnosno omekšati.

3. Skuhan špinat možete zalediti u manje porcije pa prije uporabe samo kratko zagrijati u mikrovalnoj pećnici.

flickr.com
flickr.com

4. Ako vam je za neko jelo potrebna rajčica, pripremite kuhanu, konzerviranu, odnosno pelate rajčicu. Okus će biti sličan, a nećete gubiti vrijeme na čišćenje, rezanje, guljenje i pripremanje svježe rajčice. Naravno, u sezoni je uvijek bolja svježa, no ako nemate vremena, ovo je zamjensko rješenje.

5. Ne podgrijavajte ostatke hrane, nego ih pretvorite u novo jelo. Ostatke umaka od mesa i povrća stavite u keramičku posudu, preko njih stavite lisnato tijesto pa ispecite poput kakve pite.

6. Nemate vremena za pripremu umaka? Izmiksajte svježi peršin, limunov sok, sol i maslinovo ulje u jednoj do dvije minute, prelijte ga preko povrća, mesa i ribe.

7. Pileće bijelo meso narežite na trakice, ispržite ih u tavici dvije do tri minute i tako skratite njihovu termičku obradu.


Komentari