RIŽOTO S RAKIJOM I UŠEČERENI ĆEVAPI! Ovo su kulinarski gafovi za pamćenje: ‘Skidao mi je zvijezde s neba’

Photo: Pixabay

Kuhinja je divno mjesto za eksperimentiranje, no svakome se bar jednom u životu dogodilo da su napravili nešto ekstremno glupo i upropastili obrok.

U jednoj Facebook grupi koja svakodnevno donosi pregršt recepata postavljeno pitanje: ‘Koji je vaš najgori kulinarski gaf’, a uskoro se pokazalo kako su se većini omakle dvije iste greške – posoljena kava i juha procijeđena u sudoper.

No, neki gafovi su posebno nasmijali sve članove grupe, a mnogima natjerali i suze na oči.

Cedevita umjesto vegete
“Umjesto vegete stavila sam cedevitu od limuna. Skužila sam tek kad je juha počela kao kipiti. Na kraju mi je bilo žao baciti, bila je odličnog okusa”, našalila se jedna članica grupe.

Rižoto s 2 dcl rakije
“Radila sam u ribljem restoranu, vičem konobarima da mi je nestalo bijelog vina ( oni imaju natočene bokale). Napravim crni rižoto i zaboravim na njega u moru narudžbi. Poslije dolazi gazdarica i galami na mene što sam napravila sa rakijom i viče, j*be, grebe, nigdje ništa ne ostavlja, skida zvijezde s neba, dolazi konobar koji je kriv i kaže da je sve ok, hoće gost još jedan isti takav rižoto – sa rakijom sunce ti poljubim! U porciju ide 2 dcl”, pojasnila je druga članica.

Zbog graha došli vatrogasci
“Ima i 15 godina već…došla iz noćne, stavila kuhat grah i otišla u vrt. Dok nisu došlo vatrogasci nisam primijetila da se iz kuće dimi. Mjesecima smrad izgorenog graha u zidovima. Na sreću samo grah i rajnka stradali”, jedno je od svjedočanstava.

Slatki ćevapi
“Slatki ćevapi, ali doslovce najslađe jelo u mom životu”, napisao je član ove grupe. Ne možemo ni zamisliti kakav je to okus imalo.

Grijala mlijeko u plastičnoj posudi
“Išla sam grijati mlijeko u plastičnoj posudici na štednjaku i vratim se u kuhinju, a nigdje posude ni mlijeka! Tad sam bila jako mlad”, pravdala se simpatično jedna od članica.

Umjesto ljuski, orahe bacio u vatru
“A moj babo sate proveo čisteći orahe i onda htio da one ljuske baci u peć, pa bacio orahe, a ljuske ostavio.Kaže: “Sjetio sam se šts uradi dok su u leti bili al to i bi…” Meni sad smiješno, alitad mi ga je bilo žao mogla sam plakat”, još je jedan od niza opisanih gafova.

Pala na svekrvinom ispitu
“Kad sam se udala, sveki rekla da skuham juhu s domaćom kokom. Koku ubacila nekih 15 minuta prije tjestenine”, otkrila je jedna od članica, koja je zasigurno bila sretna što je tad već bila udana, tko zna što bi svekrva još smislila.

Janje “nauljio” deterdžentom
“Pek’o janje na ražnju, i umjesto ulja uzmem plastičnu bocu deterdženta za suđe – ista boja kao ulje, plastična boca, skoro ista kao od ulja i “pouljim” janje. Možete misliti kako mi je bilo. Ks se nisam objesio. 10 godina su me zezali na račun toga”, otkrio je tužnu sudbinu jednog pečenog janjeta jedan od članova.

Gulaš s tulipanima
“Skuhala gulaš s tulipanima. Mama ostavila vani lukovice tulipana da ih posadi, ja mislila da je kapula, narezala i skuhala. Mama dan danas nije tulipane prežalila”, poručila je kćer koja je napravila jelo koje će se još dugo pamtiti.


Komentari