Restoran Sakura: Azijski restoran koji nudi sushi kojeg Zagrepčani još nisu imali prilike probati! Za ljubitelje slatkog tu je pohano mlijeko

Izvor: Sakura

Frankopanska ulica, krajem kolovoza postala je bogatija za još jedan restoran. Riječ je o restoranu azijske kuhinje pod nazivom Sakura. Vlasnica restorana Zhizhi Liao osobno vodi cijeli koncept, a otkako je došla u Hrvatsku, prije 12 godina, ima želju prenijeti svoju viziju hrane na goste što joj zasada itekako dobro ide.

Izvor: Sakura
Izvor: Sakura

Već na samom ulasku u restoran, prvo što ćete primijetiti jest prepoznatljiv azijski stil uređenja prostora. Niski crni stolovi, karakteristični za japanske restorane, drveni interijer, umjetna replika cvijeta trešnje ( po kojem restoran nosi ime), te naravno štapići za jelo kao i posudice za umake, samo su dio azijske atmosfere u Sakuri.

Izvor: Sakura
Izvor: Sakura
Izvor: Sakura

Naglasak je na japanskoj kuhinji, stoga svakako trebate probati Sakurin sushi. Vrsta je pregršt, no ono što ovaj restoran čini zaista jedinstvenim jest sushi s crnom rižom, te sushi s kozicama i mangom kojeg zasigurno još niste imali priliku probati. Pored sushija, na meniju ćete pronaći i pregršt drugih tradicionalnih azijskih jela, poput vijetnamskih rolica, kiselo-ljute kineske juhe, chirashi zdjele s rižom i mesom, gyoze raznih tempura (prženja), jela s udom i soba rezancima, yakitori ražnjića itd.

Ljubiteljima slatkog preporučamo da budu odvažni i probaju neuobičajene deserte poput pohanog mlijeka, matcha tiramisua i mochi, te japanski kolač od riže.

 


Komentari