(VIDEO) Roko je opet uzeo stvar u svoje ruke i ‘pokopao’ svoju momčad

foto: KK Cedevita/screenshot

Košarkaši Cedevite poraženi su u susretu 5. kola skupine A Eurokupa na gostovanju kod francuskog Levalloisa sa 91-81. 

Francuski je sastav do prve pobjede u natjecanju stigao zahvaljujući fantastičnom šutu za tricu, pogodili su čak 15 od 24 pokušaja iza linije od 6.75 metara, a prednjačili su Klemen Prepelič i Remy Lesca. Usprkos iznimnoj šuterskoj večeri domaćih, Cedevita je morala pobijediti u pariškom predgrađu, no nakon što je dvoboj započela vodstvom 16-4 kao da je pomislila da će pobjeda doći sama od sebe.

U drugoj četvrtini Levallois je uspio vratiti rezultatsku ravnotežu, a serijom 12-0 krajem treće i početkom četvrte četvrtine i preuzeti kontrolu. Cedevita je serijama 7-0 i 8-0 uspjela povesti sa 79-78 tri minute prije kraja, no loše reakcije u obrani i nepreciznosti u napadu koštale su hrvatskog prvaka na kraju uvjerljivog poraza.

Roko, crni Roko

Tu moramo najviše negativno istaknuti iskusnog Roka Lenija Ukića, koji je po tko zna koji put u karijeri uprskao jedan od najvažnijih napada. Točnije, pri vodstvu domaćina 84-81 samo 80 sekundi do kraja, Ukić je uzeo loptu, nije je nikom dao i pokušao tricom izjednačiti rezultat – i promašio. Isti taj Ukić puno puta je htio biti match winner, odnosno onaj koji će donijeti pobjedu u važnim, zadnjim trenutcima utakmice. Ne pretjerujemo ako kažemo da mu u reprezentaciji, a ni u klubovima to u većini slučajeva nije polazilo za rukom. I to je ono što živcira, Ukić voli uzeti taj važan šut, unatoč bogatom iskustvu neuspjeha…

Primjerice, sinoć je do tog šuta imao 1/3 za tricu i svejedno uvjeren u svoje šuterske mogućnosti ispalio je tricu, unatoč tome što je domaća momčad bila u bonusu i mogao je tražiti prekršaj i slobodna bacanja. Ukić je imao odličnih 10 asistencija i na tome treba bazirati svoju igru, jer je puno bolji kad asistira.

Od 1:10 u videu ispod pogledajte Ukićevo novo soliranje i promašaj…

https://www.youtube.com/watch?v=AjtNXpordk0

Nakon utakmice Ukić je kazao:

“Odigrali smo lošu obrambenu utakmicu. Primili smo 91 poen. To je neprihvatljivo. Mislim da to nije ekipa koja ima taj talent da nam toliko zabije. Međutim, dogodi se jedan loš dan u dobrom nizu i moramo se potruditi da na tome ostane jer nas čeka jako bitna utakmica gdje ćemo morati dignuti nivo, prije svega obrambeno, ako želimo pobijediti. Odlično smo ušli u utakmicu. Međutim, pustili smo ih da se vrate. Drugo poluvrijeme je sve do zadnje minute bilo jako izjednačeno. Nedopustivo je da nas dobiju s 10 razlike. Ako su nas već morali pobijediti, morali su dobiti s manje. Međutim, takav je nekako glup dan. Na svu sreću, imamo dovoljno vremena za ispraviti poraz, moramo ga što prije zaboraviti i koncentrirati se na ono što nas čeka.”

Demetris Nichols sa 19 i Andrija Stipanović sa 15 koševa bili su najučinkovitiji kod Cedevite, dok je Lesca ubacio 20 za Levallois.

Nakon pet kola Cedevita ima omjer pobjeda i poraza 2-3, a Levallois na 1-4. Na vrhu skupine A je Darussafaka sa 5-0, slijede Uniks i FIAT sa po 2-3, a uz Levallois slabiji omjer od Cedevite ima i Morabanc Andorra.

 


Komentari