(VIDEO) Francuzi će vam zavidjeti: Donosimo vam recept za savršene macaronse

Foto: Screenshot/ YouTube

Macaronsi su svoju najveću popularnost dosegnuli za vrijeme Francuske revolucije kada su ih prodavale dvije časne sestre kako bi platile svoj boravak u skloništu. Uskoro su časne prodavačice postale poznate kao “Macarons sestre”.

Mi vam donosimo najfiniji recept za ovaj revolucionarni keksić, zbog kojeg će vam i Francuzi zavidjeti.

Sastojci

Za keksiće

1 3/4 šećera u prahu

1 šalica fino smljevenog badema

1 čajna žlica soli

3 bjelanjka, sobna temperatura

1/4 šalice šećera

1/2 čajne žlice ekstrakta vanilije

2 kapi ružičaste boje za hranu

Za kremu

1 šalica neposoljenog maslaca

3 šalice šećera u prahu

1 čajna žlica ekstrakta vanilije

3 žlice vrhnja za šlag

Priprema

U blender stavite šećer u prahu, smljeveni badem i pola čajne žlice soli. Pomiješajte na slaboj brzini, a zatim dobivenu smjesu prosijajte u veliku zdjelu.

U drugoj zdjeli, istucite bjelanjke i pola čajne žlice soli sve dok se ne pojave “brdašca”. Polako dodajte šećer sve dok ne dobijete čvrsti snijeg, a zatim dodajte ekstrakt vanilije i ponovno istucite. Na kraju, po želji, stavite par kapi boje za hranu i ponovno istucite.

U snijeg pomalo dodajte prosijanu smjesu mljevenog badema. Cijelo vrijeme mijesite kuhačom. Novodobivenu smjesu napunite u vrećice s kojima ćete dobiti oblik macaronsa.

Stavite papir za pečenje na podlogu na kojoj će se keksići peći. Neka keksići budu 3 cm u širinu i neka bude 2 cm između svakog keksića. Lagano udarite podlogom kojom pečete po nekoj ravnoj plohi 5 puta kako bi se oslobodili mjehurići zraka.

Neka Macaronsi odstoje na sobnoj temperaturi pola sata do sat vremena. u međuvremenu, zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva.

Pecite Macaronse 17 minuta, ili dok ne vidite kako im se donja strana dovoljno podigla.

Ostavite Macaronse da se ohlade.

Za dobiti kremu kojom ćete puniti Macaronse, u veliku zdjelu dodajte maslac koji ćete istući jednu minutu s mikserom. Dodajte šećer u prahu i nastavite miksati dok se sastojci ne spoje. Nakon toga dodajte ekstrakt vanilije i nastavite miksati. Na kraju, dodajte, žlicu po žlicu, vrhnje za kuhanje i miksajte dok ne dobijete kremu zadovoljavajuće gustoće.

Kremu stavite u vrećicu na kojoj ćete prerezati jedan kraj, tako ćete puniti keksiće.

Uzmite dva keksića i na jedan stavite kremu, a zatim poklopite s drugim keksićem.

Najbolje ih je ostaviti još 24 sata u nekoj kutiji bez zraka kako bi “sazreli”.


Komentari