SOČNA I FINA: Starinska biskvit rolada s marmeladom

FOTO: Nadica Bezik

Oduševite ukućane ovom ukusnom poslasticom!

Najbolja je isti dan, no ova rolada ostaje sočna i fina i drugi dan!

Ovaj ukusni recept donosi Nadica Bezik u grupi STAROZAGREBAČKI RECEPTI.

Neka vam je u slast!

Sastojci i priprema

Potrebno vam je 6 XL žumanjaka, prstohvat soli, 5 žl šećera, ne vrhom pune (netko stavlja 6, ali je onda previše slatka).

Dobro miksati dok kremna masa ne pobijeli i onda još postepeno dodavati žlicu po žlicu vruće vode, ne kipuće (60˚C). Kad je sve dobro umiješano, dodavati po malo da se dobro umiješa, 5 žlica razom pune, glatkog brašna + 1 žlica Gustina.

Dodati u brašno trećinu praška za pecivo. Kad se lijepo sve poveže, umiješati u smjesu, drvenom kuhačom umiksani snijeg od 6 bjelanjaka.

Protvan od pećnice premažite malo uljem da ljepše legne papir za pečenje (papir se ne premazuje) koji potom dobro poravnate i na njega izlijete dobivenu smjesu koju onda žlicom rasporedite.

Dva-tri puta lupnite protvanom po radnoj plohi da izađe zrak iz tijesta kako nebi kasnije imao rupe.

Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu, peči na 140 -150˚C i peče se otprilike 10-ak minuta. Ne smije se prepeći da se biskvit ne posuši jer bi pucao kod savijanja. Kod normalne pećnice na 160 do max 170˚C.

Kada je pečeno, ostavite 5 minuta mirovati i onda s papirom dobro uvijete roladu koju omotate krpom. Kada je ohlađena, može i još mlačna, premažite marmeladom po želji i lijepo uvinite.

Nakon toga možete i ne morate posipati sa štaub šećerom.


Komentari