Rolada od šumskog voća za hladne zimske dane

Foto: Instagram

U ovim sve hladnijim danima ,zraka sunca koja ulazi kroz prozor učinit će  dan boljim. Sunce uvijek popravlja raspoloženje, kao što to može uvijek popraviti  i ovakav desert. Predivna kombinacija kreme od tučenog vrhnja  i voća umotana u fin čokoladni biskvit pa sve preliveno čokoladom.Ukoliko i vama ovakvi  voćni kolači nisu rezervirani samo za ljeto, zasladite se ovom slasticom.

Sastojci

 6 osoba

Odvojite žutanjke od bjelanjaka. Bjelanjke uz dodatak soli tucite u čvrsti snjeg. Otopite zajedno čokoladu i maslac. Miksajte žumanjke sa šećerom, dodajte brašno pomješano s praškom za pecivo i kakaaom, zatim dodajte otopljenu čokoladu i maslac. Na kraju ručno umješajte snjeg od bjelanjaka. Izlijte biskvit na papirom za pečenje obložen lim.

Pecite 10 tak minuta na 170 C. Pečeni biskvit okrenite prebacite na novi papir za pečenje, odstranite papir na kojem se pekao. Zarolajte vrući biskvit i pustite da se potpuno ohladi.

Tucite  500 ml vrhnja za šlag s 3 vanil šećera , bobičastim voćem i vrećicom instant želatine. Prethodno odvojite par bobica za  posip i za ukrašavanje kolača. Odmotajte biskvit, premažite šlagom, pospite  bobicama voća, zarolajte i ostavite u frižideru da se stegne.

Zagrijte vrhnje za šlag, dodajte natrganu čokoladu, mješajte da se čokolada otopi, na kraju umješajte maslac.

Dekorirajte  čokoladnom glazurom i bobicama voća. Ostavite da se ohladi i stegne glazura, narežite, uživajte.


Komentari