Rođendanski koncerti Ansambla LADO u dvije zagrebačke dvorane

Antologijske točke na programu rođendanskih koncerata Ansambla LADO.

Nakon gostovanja u Kanadi i sudjelovanja na ethno summitu Tradicija Nova u Beogradu, umjetnici Ansambla LADO se pripremaju za rođendanske plesne koncerte.

Ansambl LADO je pripremio dva sata programa koji će sadržavati neke od najpoznatijih koreografija sa svoga dugogodišnjeg reperotara poput Starih splitskih plesova, Ladarki, Prigorskih plesova, Ej, sviraj Pavo i dr.. Program nazvan Antologija I izvest će se u Zagrebu i Novskoj.

LADO - Linđo

Ovo je prvi od tri već pripremljena antologijska programa koji će se izvoditi narednih nekoliko godina. Sve odabrane koreografije podjednako su vrijedne i spadaju u takozvani „best of“ scenske primjene hrvatskog folklora.

Radi se o konvencionalnom programu čijim izvođenjem prije svega odajemo počast umjetnicima koji su od našeg Ansambla stvorili to što je danas, poput prof. Zvonimira Ljevakovića, dr.sc. Ivana Ivančana, Branka Šegovića, Vidoslava Bagura, Božidara Potočnika, Marijana Makara, Emila Cossetta, odnosno svim autorima koji su nas svojim stvaralaštvom zadužili. Isto tako, vodimo računa o našoj dugogodišnjoj publici, stasaloj upravo uz djela spomenutih autora te klasičnom scenskom pristupu.‘, rekao je umjetnički voditelj Lada Andrija Ivančan.

Samo nekoliko dana nakon zagrebačkog koncerta, 1. prosinca, LADO će predstaviti program Ispod duba stoljetnoga u Spaladium Areni.

LADO - Zagorski drmešari

Raspored nastupa rođendanskih koncerata:

17. 11. Zagreb, HNK, 19:30

20. 11. Novska, Sportska dvorana Tina Ujevića, 19:00

26. 11. Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog, 19:30


Komentari