Predstavljamo vam kraljicu ljeta! Fantastični recepti za jela i pića od dinje

Pixabay

Možemo slobodno reći da ove godine lubenicu kao kraljicu ljeta, zamjenjuje dinja. Ova odlična voćka, osvježavajučeg okusa i još bolje mirisa, u vašonj kuhinji može dobiti novo ruhu. Zaigrajte se s ovom namirnicom i pokušajte nešto novo.

Mi vam donosimo tri recepta u kojima glavnu ulogu ima dinja.

JUHA OD DINJE

Iako ne volimo svi jesti juhu ljeti jer nam je ionako dovoljno vruće, juha od dinje će vas ”raspametiti”. Za juhu vam ne treba mnogo sastojaka, kao ni mnogo vremena.

  1. SASTOJCI: 

1 manja dinja, očišćena i narezana na kockice

120 ml grčkog jogurta

1 žličica svježe ribanog đumbira

1 žličica meda

1/4 žličice muškatnog oraščića

malo soli

PRIPREMA: 

Sve sastojke ubacite u blender i dobro izmiksajte. Probajte je li dovoljno slatko, pa po potrebi dodajte još meda. Stavite u hladnjak na barem 30 minuta.

2. SALATA OD DINJE I FETA SIRA

Salate su hit ljeta i u svakom restoranu radije naručimo laganu salatu, nego teški komad mesa. Nadamo se da će naše misli pročitati restorani u Zagrebu i da će uvesti ovu osvježavajuću salatu u svoj jelovnik.

SASTOJCI:

1/2 dinje

150 g feta sira

1 krastavac

1 žličica vlasca

1 žličica svježeg peršina

1 žlica maslinovog ulja

1 žlica limunovog soka

PRIPREMA:

Polovicu dinje izdubite žličicom tako da dinja ostane u kuglicama. Stavite je u posudu. Dodajte na sitno narezan krastavac i usitnjen feta sira. Dodajte začine i promiješajte. Servirajte hladno.

3. SANGRIJA OD DINJE:

Nakon dobrog ručka ili večere, sve dobro ”zalijte” sangrijom od dinje.

SASTOJCI:

1 srednje velika dinja

150 ml bijelog vina sorte Chardonnay

150 ml mineralne vode

PRIPREMA:

Dinju razrežite na dvije polovice. Jednu polovicu očistite i meso dinje ubacite u blender i izmiksajte dok ne dobijete tečan sok. Drugu polovicu očistite i narežite na manje kockice. U bokal stavite sok dinje, dodajte dinju narezanu na kockice, vino i mineralnu vodu. Stavite u hladnjak na barem 2-3 sata, da komadići voća pokupe aromu vina. Servirajte hladno.

Uživajte!

 

 


Komentari