Potpuna transformacija: Kreću veliki radovi uz jedno od najprometnijih zagrebačkih okretišta

Na livadi pokraj okretišta Dubec uskoro počinje gradnja nove moderne tržnice za čiju gradnju Grad izdvaja 6,6 milijuna kuna, a gdje će se smjestiti ukupno 52 lokala, mali trg, pozornica za koncerte, igralište za djecu i razni ugostiteljski objekti.

“Središnji prostor tržnice planira se hortikulturno urediti te popločiti kako bi se prostor mogao koristiti i nakon predviđenog rada tržnice”, stoji u projektnoj dokumentaciji.

Prema ideji arhitekata iz tvrtke Masa Projekt d.o.o. koji su radili idejno rješenje, prodajni prostori se nalaze ispod uvijene nadstrešnice te obrubljuju središnji otvoreni prostor, na kojem je smješten mali trg, polivalentna ploha za okupljanje.

Njihov projekt, kažu, nudi odgovor na pitanje trgovanja na otvorenom, kao i na formaciju javnog prostora, a tržnica Dubec nalazit će se tik uz okretište, koje je jedno od ključnih žarišta javnog prometa s dnevnom fluktuacijom od 1400 prometnih linija, piše Jutarnji.

U srijedu su objavljeni rezultati natječaja na kojem je tvrtka Palir odabrana kao izvođač radova, što znači da bi već za dva mjeseca mogli započeti radovi. Na novu tržnicu Dubec preselit će se i obrtnici koji su prodavali tekstil na tržnici Borongaj.

 


Komentari