PIJETE LI SOK OD NARA? Trebaju vam samo ova dva sastojka (VIDEO)

en.wikipedia.org

Dio izraelskih stručnjaka istaknuo je da samo jedna čaša soka od nara dnevno može smanjiti rizik od obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti.

Nar je supervoće o kojemu smo već pisali. Prepun je antioksidansa koji sprječavaju upale u tijelu. Izvrsno je doživjeti ga kao grickalicu pa ga “zobati” sjemenku po sjemenku umjesto čipsa ili sličnih nezdravih varijanti. Dokazano je da čaša soka od ovog sjajnog voća dnevno ima snažnije antioksidativno djelovanje od čaše crnoga vina ili zelenoga čaja. Jača imunitet, krvne žile i srce, a dokazano je i da smanjuje rizik od nekolikih vrsta raka.

Recept za sok:

Za pripremu soka potrebno vam je oko kilogram bobica nara. Čiste bobice posipajte s malo smeđeg šećera da pritisnite rukom kako bi se već malo iscijedile pa ih ostavite preko noći. Sutradan ih sameljite u blenderu, procijedite i napunite boce. Sok pijte blago razrijeđen vodom. Bez ikakvih dodataka, ovakav je sok iznimno zdrav, bogat vitaminima, pun antioksidansa, a k svemu – vrlo, vrlo ukusan.

U listu “Proceedings of National Academy of Sciences” od rujna 2005. godine objavljeni su rezultati istraživanja koji su pokazali da sok od nara ima kemoterapijski i učinak na stanice karcinoma prostate. K tome, djeluje na sprječavanje oksidacije LDL kolesterola, a dio izraelskih stručnjaka istaknuo je da samo jedna čaša soka od nara dnevno može smanjiti rizik od obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti.

 


Komentari