OMILJEN PRILOG UZ SVAKO MESO: Napravite najbolje krpice sa zeljem IKAD!

Poslužite uz meso po želji i izboru.

Krpice sa zeljem jedu čak i oni koji se groze pirjanog svježeg zelja ili kupusa, prisiljenog zelja i uopće jela sa svježim kupusom. Osim toga ovo jelo ne ovisi o sezoni, glavica svježeg kupusa uvijek se pronađe, nije financijski zahtjevno, a godit će, kao varijanta jela s tijestom i po najvećoj vrućini, kao i jelo za grijanje i utjehu kad nas zgrabi zimsko loše raspoloženje, piše volim-meso.hr

Tijesto za krpice postoji već gotovo, poslužiti će i mašnice ili slična tjestenina, ali nisu pretjerano zahtjevne ni ako ih pokušate napraviti sami, a domaća tjestenina će, to relativno obično jelo, podići na sasvim novu razinu.

Priprema:

Glavici kupusa odstranite vanjske listove, prepolovite je i izvadite sredinu pa je narežite na trake prvo uzdužno, a zatim i poprijeko, da dobijete kvadrate.


Na svinjskoj masti otopite šećer, da potamni, ali pazite da vam ne počne gorjeti, pa na njega dodajte narezano zelje da pokupi sav karamel i masnoću i dobije lijepe tamno smeđe rubove. Posolite, uslijed toga će zelje početi puštati vodu i pirjajte, samo po potrebi podlijevajući temeljcem ili vodom da omekša.

Ako volite pod zubima osjetiti još malo tvrđe zelje i kupus i ne želite da se dokraja raspadne, vrijeme pirjanja prilagodite tome. Pred sam kraj popaprite po ukusu i dodajte zelju skuhane i ocijeđene krpice, koje možete kupiti gotove ili ih napraviti sami.

Poslužite uz meso po želji i izboru.

Dobar tek!

Komentari

loading...
-->