NEODOLJIVO UKUSNE Punjene lignje idealna su ideja za vikend ručak

Screenshot/Youtube

Bitno je da su lignje veće, ali ne smiju ipak biti prevelike. Priprema je zanimljiva i relativno brza, a okus je fantastičan! 

Sastojci

75 dag očišćene lignje
1,5 kg krumpira
1 veća glavica kapule
3 češnja češnjaka
stručak peršina
0,5 dl maslinovog ulja
1 dl bijelog vina, slatkastog, tipa Malvazije
10 dag crvenog radiča
1 jaje
3 žlice krušnih mrvica

Priprema

Pećnicu i “poklopac” ugrijte na 180°C. Potom sitno nasjeckajte češnjak, peršin i crveni radič, a kapulu narežite na veće komade. Krumpir ogulite, operite i narežite na deblje ploške. Dio krakova lignje nasjeckajte što sitnije. Pomiješajte ih s nasjeckanim radičem, polovicom nasjeckanog češnjaka i peršina, krušnim mrvicama, jajem i par kapi maslinovog ulja, te malo posolite i popaprite. Tom smjesom punite tijela lignje do polovice, pa laganim pritiskom prstiju poravnajte i jednolično rasporedite nadjev po cijeloj lignji.

Dno posude za pečenje premažite maslinovim uljem. U posudu rasporedite ploške krumpira i grubo narezanu kapulu, posolite i popaprite, pa lagano rukama promiješajte da se sol i papar ravnomjerno rasporede po krumpiru. Po krumpiru poslažite punjene lignje i preostale krakove. Sve pospite ostatkom nasjeckanog češnjaka i peršina, te zalijte ostatkom ulja i vinom. Protresite posudu. Pecite na 180°C oko 50-55 minuta.

Dobar tek!


Komentari