Nasilnik s već jednim ubojstvom iza sebe, pretukao trudnu djevojku i dobio samo 10 mjeseci zatvora

khoobsurati.com / ILUSTRACIJA

Tvrdi da djevojka nije izgubila dijete zbog batina već zbog stresa. 

Policiji dobro poznat, Igor Huseini (29) nepravoćno je osuđen na 10 mjeseci zatvora jer je prošlog prosinca pretukao trudnu 29-godišnju partnericu. Osim toga, demolirao je i podstanarski stan, a uz zatvorsku kaznu mora platiti i troškove suđena koji iznose 1800 kuna.

U optužnici je stajalo da se 1. prosinca oko 3.30 sati posvađao s djevojkom u stanu u Kovačićevoj ulici u Sesvetama. Usljed verbalnog obračuna došlo je i do naguravanja, a želeći je povrijediti, iako je znao da je trudna, Huseini ju je ugrizao za šaku i stražnji dio glave, a potom je odgurnuo stolicu, za koju se trudnica pridržavala, te je pala na pod.

Prijetio joj i nožem

Čim je djevojka smogla snage, ustala i sjela, on ju je koljenom udario u tijelo te izvukao vojni nož dug 35 centimetara i zaprijetio joj: “Pazi da te ne porežem!”, nakon toga nastavio ju je nožem udarati po nogama. Djevojka je zadobila podljeve na leđima, šaci, natkoljenici i koljenu, a kada je završio s njom krenuo je demolirati stan. Razbio je kuhinjska vrata, noćni ormarić i ogledalo u spavaćoj sobi, ulazna vrata stana i umivaonik čime je vlasniku stana priuštio 15 tisuća kuna štete.

Huseini je odmah priznao krivnju.

“Doista sam primijenio prema njoj silu. Grizao sam je, udarao i prijetio nožem iako sam bio svjestan da je trudna. Istina je i dio optužbe da sam uništio dijelove stana rukama i nogama. Kajem se i žalim zbog svega. Svjestan sam činjenice da sam otprije osuđivana osoba te da sam izvjesno vrijeme proveo u zatvoru, ali više nemam namjere činiti kaznena djela. Smatram da je predložena sankcija prestroga! S djevojkom sam i dalje u ljubavnoj vezu koju namjeravamo nastaviti. U međuvremenu je, nažalost, zato što je bila pod stresom jer me prijavila za ovaj događaj, imala spontani pobačaj. Čim izađem iz zatvora čeka me posao i nastavit ću živjeti kod svoje majke”, izjavio je napadač i dodao da bi cijenio blažu kaznu.

Želi novu šansu

Huseini je i uvjeravao suca da mu se “treba pružiti šansa da pokaže da može bolje jer mu je dosadašnji boravak u zatvoru bila dovoljna opomena preko koje je shvatio svu pogibeljnost svoga postupanja”.

Sud je zlostavljaču kao olakotnu okolnost pri izricanju visine sankcije uzeo u obzir iskreno i potpuno priznanje djela, “čime je iskazao negativan stan spram vlastitog neprihvatljivog ponašanja”. Otegotne okolnosti, pak, bile su ranija osuđivanost, odnosno dvije pravomoćne presude za ubojstvo te nanošenje teških tjelesnih ozljeda jer, prema stajalištu suda, “počinjenje ovih kaznenih djela nije nikakav eksces u njegovu životu”.

Podsjećamo, Igor Huseini je kao 21-godišnjak u veljači 2008. u sesvetskoj Ninskoj ulici brutalno pretukao Marka Blaževića (42), koji je zbog slomljene lubanje i nagnječenja mozga pet dana kasnije umro u bolnici. Povod je bio što se Blažević umiješao u svađu između Huseinija i njegove djevojke. Ubijeni je bio u društvu dvije djevojke od kojih je jedna kazala da će zvati policiju kada je vidjela svađu Huseinija i njegove djevojke. Djevojka umiješana u svađi pitala ih je što se miješaju, a Blažević je pitao je li dobro, to je Huseiniju bio okidač. Za ovo ubojstvo osuđen je na osam i pol godina zatvora.

Godinu dana prije tog ubojstva Huseini se potukao, a znog nanošenja teških fizičkih ozljeda uvjetno je osuđen na deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine, piše Jutarnji. 


Komentari