Napravite prefine zalogaje od bundeve i kreme od kave

Foto: Wikipedia

ZA QUALITA’ ORO KREMU OD KAVE

340 g vrhnja

112 g mlijeka

135 g žumanjka

90 g kristalnog šećera

200 g mliječne čokolade


30 g Lavazza ¡ Qualità Oro (pripremljene na ristretto način)

3.5 g želatine

U velikom loncu kuhajte žumanjke sa šećerom, mlijekom i vrhnjem 10 minuta. Uklonite s vatre i umiješajte čokoladu i kavu. Izmiješajte mikserom i držite u hladnjaku na 4° C. Kada se zgusne, koristeći slastičarsku špricu na dnu kockastog kalupa formirajte grudice i stavite u zamrzivač.

 ZA KANDIRANU BUNDEVU

200 g svježe bundeve

500 g vode

500 g šećera

U loncu lagano prokuhajte vodu i šećer nekoliko minuta. U sirup koji ste dobili stavite bundu izrezanu na male kvadrate i lagano kuhajte 15 minuta.

Isključite vatru i ostavite da se ohlade u loncu. Sljedećeg dana izvadite komadiće bundeve ih iz sirupa i ostavite da se ocijedi višak šećera i da se osuše.

 ZA KREMU OD MASCARPONEA

250 g vrhnja

60 g žumanjka

40 g šećera

1 prstohvat soli

6 g želatine

250 g mascarponea

Kuhajte žumanjke, šećer, sol i vrhnje u velikom loncu na 80° C. Uklonite s vatre i dodajte želatinu. Dobro promiješajte i dodajte mascarpone. Ostavite u hladnjaku 24 sata, a zatim miksajte oko 5 minuta.

 ZA KOCKE

50 g izdrobljenih macaroon keksa

Krema od kave

Krema od mascarponea

U kockasti kalup u kojem se nalaze grudice kreme od kave naizmjence dodajete kremu od mascarponea, komadiće kandirane bundeve i macaroon kekse. Stavite u zamrzivač.

 ZA NARANČASTU GLAZURU OD ČOKOLADE

200 g bijele čokolade

1 g narančaste jestive boje za čokoladu

Rastopite čokoladu i obojite je narančastom bojom. Dobro izmiješajte nekoliko minuta. Brzo umočite svaku još zamrznutu kocku od vrhnja u glazuru.

 UKRAŠAVANJE

Brončani sprej

Komentari

loading...
-->