Najvažniji obrok u danu trebao bi biti zdrav: Isprobajte ova 3 načina za pripremu savršenih jaja prema receptima poznate fitness blogerice

flickr.com

U prehrani sportaša, jaja su esencijalan izvor proteina, a pored toga što su jeftina, postoji i bezbroj načina na koje se mogu pripremiti. Kako bi ih pripremili kvalitetno, bez suvišnih kalorija i na ponešto drugačiji način od uobičajenih, Miss7zdrava donosi recepte poznate fitness blogerice Kayle Istines.

Poširana jaja

Priprema:

Napunite veliku i duboku zdjelu vodom, do 8 centimetara. Dodajte malo octa i pričekajte da voda proključa na srednjoj vatri prije nego je vratite na laganu vatru.
Razbijte jaje, prebacite ga u vodu i kuhajte 2 – 3 minute za mekaniji žumanjak ili 3 – 4 minute za tvrđi. Izvadite jaje šupljom zaimačom (npr. za knedle) ili žlicom.
Za malo drugačiji doručak, složite ih na tost s avokadom.

Kajgana

Priprema: Istucite jaja, sol, papar i malo vode u zdjelici. Zagrijte tavu koja se ne lijepi na srednje jakoj vatri. Kada se zagrije, ulijte smjesu u nju. Kad se smjesa počne peći, lagano ju drvenom kuhačom podijelite na par većih hrpa. Pobrinite se da radeći hrpe zahvatite smjesu sa cijele površine tave, i kod rubova i iz sredine. Također, nemojte stalno miješati. Nastavite ih kuhati dok ne nestane sav tekući dio smjese, pa maknite s vatre. Za potpuni gablec, možete ih također rasporediti po smrvljenom avokadu.

Jaja pečena sa ‘sunčanom stranom’ gore

Priprema: Neprianjajuću tavu zagrijte na srednjoj vatri te je pospijte s par kapi ulja. Oprezno razbijte jaja u nju. Pecite 2 – 3 minute, dok se gornji dio bjelanjaka ne ispeče, a žumanjci ostanu lagano tekući. Kada su ispečena prema vašim preferencijama, pažljivo ih izvadite iz tave koristeći špatulu. Za potpuni užitak poslužite ih na tostu s grilanim


Komentari