Krem juha koja će vas oraspoložiti u tmurnim danima

FOTO: Depositphotos

Osim što će vas oraspoložiti svojim bojama, potaknut će kreativnost i dobro vas ugrijati.

Tmurni jesenski i zimski dani često nas čine loše raspoloženima. Ova će vas juha sigurno oraspoložiti zbog svojih jarkih boja i topline a vrlo je hranjiva i zdrava. Juha od bundeve može se spremiti na različite načine, a njezin će okus ovisiti o sorti budneve koju odabarete.

Za ovaj recept potrebna vam je obična bundeva, zelene kore koja se često uzgaja na našim područjima.

Potrebno vam je:

1/4 bundeve

2 srednje mrkve

2 krumpira

sol, papar, kurkuma, muškatni orašćić

2 kocke za juhu

Priprema:

Najviše vremena uzet će vam rezanje bundeve na kockice. Narežite bundevu, mrkve i krumpir. Stavite malo ulja i napravite zapršku. Dodajte čašu vode te bundevu, mrkve i krumpir, te stavite vode po potrebi, ovisno koliko gustu juhu želite. Kada juha počne kipiti, dodajte kocke za juhu (osim ako već nemate temeljac).

Kada se bundeve, mrkva i krumpir raskuhaju, stavite sve u blender kako bi dobili gustu smjesu. Prokuhajte gustu juhu te dodajte sol, papar, kurkumu i muškatni orašičić. Možete dodati i malo češnjaka i peršina te vrhnje. Kod krem juhe od bundeve uvijek se možete igrati sa začinima i sastojcima te dodavati nešto novo ili drugačiji pa tako možete dodati pržene sjemenke, tvrde komadiće kruha ili samo malo kiselog vrhnja.

Dobar tek!


Komentari