Kraljevski recept za najfinije zvjezdice s cimetom

Pinterest

Britanska kraljevska obitelj ovih je blagdana s obožavateljima odlučila podijeliti svoj recept za njihove omiljene božićne keksiće. Radi se o zvjezdicama s cimetom, a recept koji su objavili dolazi ravno iz kuhinje njihovih slastičara.

Kraljevski slastičari će sa zadovoljstvom s vama podijeliti recept za zvjezdice s cimetom u kojima možete uživati ovog Božića, stoji u opisu videa na službenom Instagram profilu kraljevske obitelj, uz postupak kako ih možete napraviti u svojoj kuhinji.

Osim što su tradicionalni božićni kolači izuzetno ukusni i mirisni, njihova dekorativnost ono je što naglašava autentični duh Božića u našim domovima i gotovo je nemoguće zaustaviti se na samo jednoj vrsti. U nastavku vam zato donosimo kraljevski recept za zvjezdice s cimetom koje još uvijek imate vremena napraviti.

Sastojci:

360 g šećera u prahu
85 grama bjelanjka
20 g limunovog soka
300 g mljevenih badema
115 g kandiranog voća
1/2 narezanog limuna
12 g mljevenog cimeta
1/4 žličice mljevenog klinčića

 Postupak:

Umutite šećer, bjelanjak i limunov sok. 1/3 smjese izvadite sa strane kako bi kasnije tankim slojem premazali keksiće.
Dodajte ostale sastojke i sjedinite u teksturu poput tijesta.
Rukama zamijesite tijesto i stavite ga na tepsiju obloženu papirom za pečenje. List papira za pečenje stavite na vrh i razvaljate ga na debljinu od oko 1 cm.
Odstranite papir za pečenje s vrha i tanki sloj smjese rasporedite po tijestu.
Tijesto zatim ostavite u frižideru najmanje sat vremena.
Kad ste tijesto izvadili iz frižidera, modlicom za zvjezdice napravite kekse.
Keksiće pecite 12-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva. Najbolje ih je peći samo na donjoj vatri kako bi gornji dio keksića ostao bijele boje. Gotovi su onda kad ih možete nježno podignuti s papira za pečenje, a u sredini bi trebali ostati mekani.
Kad su keksići pečeni, ostavite ih 30 minuta da se ohlade. U hermetički zatvorenoj posudi trajat će do 2 mjeseca.


Komentari