Kad sva čula uživaju: Ferrero torta bez pečenja!

Tvornica zdrave hrane

Za uživanje u finim tortama i kolačima ne morate uvijek paliti pećnicu, dovoljni su ponekad samo blender ili multipraktik. Svi misle da je sirova hrana uvijek hladna što nije točno – ovo što slijedi je jednostavno – božanstveno!

Okus finih preprženih lješnjaka i čokolade ono je po čemu se definitivno izdvaja ova Ferrero torta bez pečenja, piše Tvornica zdrave hrane. Oni koji vole Ferrero Rocher kuglice dobro znaju o čemu je riječ, a ova torta donosi sve to u domaćoj varijanti, s puno fine i neodoljive kreme i bez pečenja!

Osim što je poprilično zasitna, budući da je čokoladna, s njom ćete teško pogriješiti odaberete li ju za bilo koje slavlje.

Sastojci koji su vam potrebni:

Za podlogu:

200 g lješnjaka

4 žlice otopljenog kokosovog ulja

4 žlice javorovog sirupa

1 žličica arome vanilije

Prstohvat soli

35 g kakao praha

Za kremu:

200 g indijskih oraščića

100 ml vode

60 g otopljenog kokosovog ulja

Prstohvat soli

130 g sirupa od agave

2 žlice kakao praha

Priprema:

Podloga

Lješnjake tostirajte u pećnici da im pojačate okus (7-10 minuta na 170 stupnjeva), pazite da vam ne zagore! Pustite da se malo prohlade pa ih očistite od kore (ne treba potpuno).
Lješnjake kratko sameljite u multipraktiku (ne predugo da se ne pretvore u maslac).
Zatim dodajte sve ostale sastojke za podlogu i miksajte dok se ne sjedine.
Smjesu utiskajte u kalup za tortu (možete koristiti mali za tortu kao na slici, ili veliki promjera 25cm ako želite da vam torta bude niža, a možete u tom slučaju i poduplati sastojke za kremu) pa ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu.

Krema

Indijske oraščiće bi bilo najbolje namočiti preko noći, no ako to niste stigli, samo ih prokuhajte u vodi 5-10 minuta da omekšaju, ocijedite i spremni su za upotrebu.
U blenderu pomiješajte sve sastojke za kremu i blendajte do glatke teksture. Možda ćete morati zaustaviti blender nekoliko puta i promiješati kremu da se lakše sjedini. Ako vam je blender slabiji, slobodno dodajte još malo vode u kremu (ali ne previše jer se neće stisnuti onda). Probajte i dodajte još sirupa od agave ili kakao praha po želji.
Prelijte kremu preko podloge i ostavite u hladnjaku nekoliko sati, a najbolje preko noći.
Dekorirajte sjeckanim lješnjacima, ili voćem po želji.


Komentari