Jednostavna torta od sira s borovnicama koja se ne peče

http://msbakery01.blogspot.hr

Kolač od sira koji se ne peče. I to s borovnicama koje još uvijek možemo “uloviti” na zagrebačkim tržnicama.

Prodajemo se za ovaj ukusan desert za koji vam je potrebno nekoliko sastojaka i malo vremena u kuhinji. Borovnice su odličan izvor vitamina C, bogate su kalijem, kalcijem i fosforom te su jako ukusne za pripremu doručka uz žitarice, mogu se naravno jesti same, a posebno su zanimljive u desertima. Za ovu tortu koju smo pronašli na gastro blogu M’S Bakery trebat će vam sljedeći sastojci.

SASTOJCI: 

Podloga (kalup 24cm )

180gr speculaas keksa
90gr maslaca (sobne temperatute )
Pripremite tacnu za posluživanje i kolut od kalupa, možete koristiti veći ali povećajte količinu kreme, ili koristite manji, u tom slučaju vam je dovoljno 120-150gr keksa. Znači kolut od kalupa stavite na tanjur za posluživanje. Kekse sameljite, dodajte maslac sobne temperature i povežite.Utisnite kekse na podlogu ( pazite da utisnete previše, biti će previše tvrda podloga ).

Krema 

400 gr svježeg sira
200 gr krem sira
250 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
burbon vanilija
malo cimeta
3 lista želatine
100 gr borovnica
Želatinu potopite u hladnu vodu da nabubri. Miksajte sir, slatko vrhnje, šećer i začine ( probajte kremu, po želji dodajte još šećera ), dok ne dobijete čvrstu kremu. Želatinu rastopite na laganoj vatri. Dodajte ju u kremu uz miksanje. Na podlogu od keksa rasporedite borovnice, preko rasporedite kremu i stavite u hladnjak.
Photo: msbakery01
Photo: msbakery01

Žele od borovnica 

200-tinjak gr borovnica
žlica šećera ( ili više, po želji )
sok limete
50-ak ml vode
malo cimeta
5 gr želatine ( ja sam koristila u prahu jer mi je ponestalo ove u listićima )
Na laganu vatru stavite borovnice, dodajte šećer, sok limete i vodu i kuhajte dok ne puste sok i omekšaju. Usitnite ih sa štapnim mikserom, trebali bi imati 250ml tekućine.
Dodajte želatinu koju ste pripremili prema uputama na pakiranju. Ostavite da se ohladi ( neka bude toplo, a ne vruće ) pa prelijte preko kolača. Ostavite kolač u hladnjaku nekoliko sati, najbolje preko noći.

 


Komentari