Izdvojite nekoliko minuta za sebe i napravite IDEALAN DORUČAK

Screenshot / Youtube

Užurban životni tempo često nam ne dopušta da održavamo zdrave navike. No, većina nas barem pokušava započeti dan uz šalicu kave i zalogaj hrane. Ne postoji bolji početak dana od ukusnog i zdravog, a k tome i brzog doručka.

Izdvojite nekoliko minuta za sebe i napravite savršen omlet.

Upute:

1. Razbijte jaja u posudu i vilicom ih snažno izmutite. Dodajte 2-3 žlice mlijeka koje će omletu dati  prozračnu teksturu te prstohvat soli.

2. U međuvremenu zagrijte tavicu, stavite na nju kockicu maslaca i rastopite ga na srednje jakoj vatri. Kada se maslac rastopi, izlijte jaja u tavu i žlicom ih ujednačite, zatim miješajte.

3. Smanjite temperaturu i prestanite miješati. Kada se jaja počnu lagano kuhati i kada otvrdnu, ali su i dalje na vrhu tekuća pravo je vrijeme za dodatak ostalih sastojaka po vašem ukusu.

4. Kada se odlučite za sir, šunku ili povrće ne pretjerujte s količinom: 1 šaka dodataka je dovoljna za omlet od 2 jaja.

5. Jaja pecite još vrlo kratko vrijeme, zatim  vilicom presavijte rub prema sredini tavice. Kada poprimi zlatnožutu boju, presavinite omlet do kraja da poprimi oblik valjka i prebacite na tanjur za serviranje.

Uživajte!


Komentari