DOMAĆI HAMBURGER: Napravite ga sami tako da bude najbolji do sada!

Hamburger (Screenshot / Youtube)

Iako se priprema čini malo komplicirana, idealno je podijeliti poslove. Jedna osoba neka radi pecivo, a druga meso. Rezultat će biti izvrstan! 

Pecivo
2,5 dcl mlijeka
1 dcl vode
60 g margarina
700 g brašna
1 žlica suhog kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
2 jaja (1 za premazivanje)

Pljeskavica
500 g mljevenog junećeg mesa
1 luk
4 češnja češnjaka
2 žlice krušnih mrvica
1 žličica soli
1 žličica peršina
1 žličica crvene paprike
malo papra
malo vegete
1 jaje

Umak
30 g majoneze
5 g ketchupa
5 g senfa
1 limeta
3 ml jabučnog octa
prstohvat ljute papričice u prahu

Priprema

Pecivo pripremite tako da stavite mlijeko, vodu i margarin u lončić. Zatim to stavite grijati da se tekućina zagrije, ali ne i da prokuha i da bude vrela. Zatim trebate pomiješati polovicu brašna, kvasac, šećer i sol, dodati zagrijanu tekućinu s mlijekom i umutiti jaje. Stavljajte brašna koliko je potrebno da se umuti mekano tijesto, dobro umiješajte tijesto i ostaviti ga da se udupla.

Kada se udupla, premjestite ga i oblikujte u mala peciva.
Zatim ih poredajte u posudu za pečenje i ostavite pola sata da narastu. Prije pečenja premažite ih jajom i po želji pospite sezamom. Pecite ih 15 min u prethodno zagrijanoj pećnici.

Za pripremu pljeskavica morate prvo izdinstati luk. Potom ga dodate u meso, zajedno sa češnjakom, soli, paprom, vegetom, peršinom, crvenom paprikom i sitno narezanom pancetom. Sve sastojke trebate dobro umiješati i od mase oblikovati pljeskavice. Pecite ih na jačoj vatri dok ne potamne. Umak pripremite tako da sve sastojke dobro pomiješate.

Dobar tek! 


Komentari