DANIJELA DVORNIK OTKRILA TAJNU PUREĆEG BATAKA: Ovaj tajni sastojak čini ga prefinim

Instagram

Danijela Dvornik u posljednje se vrijeme zdravo hrani i nikad bolje nije izgledala.

Danijela često na društvenim mrežama dijeli recepte i savjete za zdrave i izbalansirane obroke. Ovaj put je otkrila recept za savršen pureći batak.

“Pre*ebeno sam ispekla pureći batak (posolila sam ga, zalila sa maslinovim uljem, dodala ružmarina i nekoliko režnjeva češnjaka , i stavila ga u zagrijanu pećnicu na 200.c. Kad je uhvatio boju zalila sam ga sa crnim vinom. Nakon toga sam ga zalila sa 1.5 dcl vode u koju sam stavila žličicu senfa i sode bikarbone i smanjila temp. Na 180.c. I pekla jos 30 minuta. Nakon toga sam ga izvadila iz pećnice,pokrila folijom i ostavila ga 15 minuta). Meso je sočno i mekano, samo se odvojilo od kosti. Prilog je pire od prokulica(postupak isti kao i pire od kumpira) i pečena paprika. Uz sve to i jedna časa crvenog vrhunskog vina! Divota! Zdravo i balansirano.”, napisala je Danijela uz priloženu fotografiju.

Instagram

Brojni njezini obožavatelji i prijatelji su se zapitali zašto je stavila sodu bikarbonu.

“Soda bikarbona ide da bi meso omekšalo i bilo sočnije. Kad god pečem meso onda stavim mješavinu. Umjesto vode može i mlijeko ali ne na puretinu”, odgovorila je Danijela i nadodala kako ona mora biti iz ljekarne.

Mi ćemo sigurno probati ovaj trik za sočnije meso, a sviđa nam se i drugačiji pire.


Komentari