ČOKOLADNE PRALINE, BRZO GOTOVE I FINE: Trebat će vam samo 3 sastojka i 20 minuta

pixabay.com

Ako želite nešto zanimljiviju prezentaciju, u praline nabodite drvene štapiće za roštilj – to će vam olakšati umakanje u čokoladu.

Sigurno volite praline s kojima imate mnoštvo opcija ukrašavanja, uvijek lijepo izgledaju i zasigurno ćete zadiviti svoje goste i ukućane svojim umijećem. Za ovaj vam recept ne treba ni mikser ni pećnica, potrebno vam je samo 20 minuta vremena i tri sastojka.

Sastojci:

– 500 grama čokoladnog keksa s punjenjem (primjerice Oreo ili Moto)

– 250 grama čokolade za kuhanje

– 250 grama sirnog namaza

www.flickr.com
www.flickr.com

Priprema:

1. Kekse morate zdrobiti. Najlakše ih je samljeti. Međutim, ako nemate mikser koji to radi, ubacite ih u vrećicu i smrvite valjkom za tijesto ili bocom. Možete ostaviti mali dio s kojim ćete posipati praline.

2. Kekse prebacite u zdjelu i pomiješajte sa sirnim namazom. Dobro promiješajte dok ne dobijete gustu masu koju je moguće oblikovati rukama. Potom oblikujte kuglice, veličinu odredite sami. Ako imate bademe ili lješnjake, možete ih ubaciti u sredinu pralina tako da masu oblikujete oko njih.

3. Čokoladu otopite na pari pa umočite jednu po jednu kuglicu u smjesu. Odložite ih na tanjur ili pladanj. Dok je čokolada topla, možete ih ukrasiti. Iskoristite smrvljene kekse koje ste na početku ostavili za posipanje. Ostavite praline da se ohlade na sat vremena.

Ako želite nešto zanimljiviju prezentaciju, u praline nabodite drvene štapiće za roštilj, to će vam olakšati umakanje u čokoladu.

Komentari